Blog

Petra: ‘Nu ga ik doen wat ik écht leuk vind’

48 jaar en weer student

Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. ‘Het klinkt misschien een beetje naïef en zweverig. Maar ik moet nu mijn gevoel volgen en gewoon doén.’

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en gaat nu voor Vriendin.nl bloggen. Dit is haar eerste blog.

De afgelopen jaren is mijn leven flink veranderd, maar dit jaar staat het echt volledig op zijn kop. Als rasechte Amsterdammer verhuisde ik tien jaar geleden voor de liefde naar Haarlem. Van een uitbundige vrijgezel werd ik stiefmoeder van twee jonge meiden (nu 22 en 17 jaar) en kreeg als kers op de taart acht jaar geleden een eigen dochter. Nu staat deze stadse juffer op het punt om als moeke met het hele gezin te verhuizen naar een dorp.

Gevoel volgen
En dat is nog niet alles. Mijn carrière is vastgeroest. Om daar nieuw leven in te blazen heb ik besloten weer te gaan studeren. Het klinkt totaal niet logisch of verstandig: én een nieuw huis én weer student worden. Maar soms moet je je gevoel volgen en gewoon doen.

Verzuurde vrouw
Na de zoveelste reorganisatie moest ik wéér op mijn eigen functie solliciteren om opleidingsdeskundige te blijven. Toen was ik het zat. Ik veranderde in een kritische, verzuurde vrouw die vroeger alles beter vond. Zondagmiddag zuchtte ik al over de aankomende week. Ik besloot het roer om te gooien en die ‘laatste’ jaren iets te gaan doen wat ik écht leuk vind.

Van je hobby je werk maken
Dat klinkt een beetje naïef en zweverig. Maar ik weet wat ik wil en dat is schrijven. In mijn vrije tijd schrijf ik blogs en korte verhalen en regelmatig wordt er iets gepubliceerd. Wat ik leuk vind is wel helder. Alleen moet ik het nu nog voor elkaar krijgen om hier verder in te komen. Want het zou toch geweldig zijn om van mijn hobby mijn werk te maken. Maar hoe reëel is dat?

Had ik maar…
Om geen kansen te laten liggen besloot ik het serieus aan te pakken. Ik startte op de Schrijversacademie en stop alle kennis in mijn rugzak. Die rugzak zit nu al vol met een heleboel levens- en werkervaring en een overdosis enthousiasme en lef.

Met zo’n goed gevulde rugzak moet het zeker lukken. Zo niet, dan heb ik het geprobeerd en blijf ik niet de rest van mijn leven met het ‘had ik maar’ gevoel zitten.

Gasthoofdredacteur bij Vriendin
Ik ga het avontuur dus aan. Maar ik besef dat je naast enthousiasme en durf ook een beetje geluk moet hebben. Vriendin bestond vorig jaar 20 jaar en de redactie had 20 lezeressen uitgenodigd om een dagje gasthoofdredacteur te zijn en mee te werken aan het jubileumnummer. Nu had ik het geluk om één van de gasthoofdredacteuren van Vriendin te mogen zijn.

Omdat ik toen dichtbij het vuur zat heb ik het lef gehad om twee blogs mee te nemen. Tot mijn grote blijdschap zijn de twee blogs in 2017 online geplaatst. Vanaf nu mag ik wekelijks weer een blog schrijven voor Vriendin.nl. Het voelt als een mooie start en smaakt naar meer. Het avontuur is begonnen!

Over Petra

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)
We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer.

Reageer op dit artikel

Dolores Bot

Wat een ontzettend leuke Blog. Heel herkenbaar! Ook ik heb het roer omgegooid en ook een ex-collega/vriendin van mij. Grappig, zij is ook gaan schrijven.
Ik kijk uit naar de volgende Blog van Petra.

Beantwoorden
Petra

Fijn dat het herkenbaar is. Het roer omgooien is één ding maar nu nog de juiste koers vinden en varen. Ik ga mijn best doen.

Beantwoorden
Sandra Riemersma

Super leuke blog. Petra jou goede zelfreflectie siert je. Ik ga je zeker volgen….

Beantwoorden
Petra

Dank je! Met wat zelfreflectie een beetje zelfspot en wat humor moet het lukken toch!

Beantwoorden
Doke

.. wat een leuke blog … onze laatste jaren samen het team van de twee verzuurde dames? ha ha. Goed zo doen wat je leuk vind en de kansen pakken die op je pad komen … je kan het dat weet ik zeker!!

Beantwoorden
Petra

Dank voor je vertrouwen. Enneehhh…nee ik heb het echt maar over één verzuurde vrouw en dat was ik. Maar ben nu weer “zoet ” en zit weer vol positieve energie

Beantwoorden
Gerda

Haha… dus dat was het, je was aan het verzuren! Geweldig hoe jij nu al aan jouw nieuw ingeslagen weg timmert, maar ja, met zo’n talent! Daar moet jij ook gewoon wat mee! Jouw leuke stukjes, die mag jij ons eenvoudigweg niet onthouden, dus jippie! Vanaf nu elke week 😃 Ik ga jou volgen.

Beantwoorden
Petra

Wat een leuke reacties allemaal. Zou er bijna verlegen van worden. En ik schreef het al. Ben niet meer zuur….weer “zoet” en vol nieuwe energie !
Ga mijn best doen elke week….

Beantwoorden
Joke van der Veen

Wat een leuk blog Petra. Ik vind het heel stoer dat je het echt doet. Sommige dingen zijn herkenbaar en andere weer niet (zoals ook echt het roer omgooien). Ben zelf vorig jaar met de Schrijversacademie gaan doen om te kijken of ik boven het creatief dagboekschrijven uit kan stijgen en het is superleuk om te doen. Ik ga je zeker volgen.
Gefeliciteerd met je zelf behaalde succes.

Beantwoorden
Petra

Leuk dat je mij gaat volgen! En wie weet gooi jij je roer ook nog eens om.

Beantwoorden
Adrie van weeghel

Wat leuk Petra dat we wekelijks een blog van je mogen lezen! Van de eerste 2 heb ik vreselijk genoten dus ik kan niet wachten wat we allemaal van je te lezen zullen krijgen.!! Groetjes van ook een gasthoofredacteur uit 2017… nl
Adrie

Beantwoorden
Petra

Leuk Adri!

Beantwoorden
Petra

Sorry ADRIE .
Zal het nooit meer fout schrijven. Excuses 😉

Beantwoorden
Carla

You go girl. Heerlijk verhaal lekker te lezen.
Trotse zus

Beantwoorden
Petra

Thanx

Beantwoorden
Sylvia

Topper! Je vindt wel een weg.

Beantwoorden
Petra

Waar een wil is… 🙂

Beantwoorden
Annemiek Mooij

Gefeliciteerd met deze mooie kans en uitdaging Petra!

Beantwoorden
Petra

Dank je ! x

Beantwoorden
Ellen Kusters

Goh! Petra
Het is bijna eng…
Maar mijn verhaal is precies hetzelfde.
Na 20 jaar onderwijs en een burn-out die daarop volgde, volg ik nu ook mijn hart: schrijven.
Afgelopen december ben ik gestart met de opleiding Creatief Schrijven aan de Schrijversacademie. Net als jij!
Mijn eerste boek: “Er was eens…een juf ” is sinds augustus 2017 uit. Dat was een therapeutisch boek zeg maar. Nu wil ik mijn schrijven professionaliseren en kijken waar het me brengt.
Wat ontzettend goed van je! Proficiat met deze geweldige kans!
Echt heel GAAF!
Groetjes Ellen Kusters

Beantwoorden
Petra

Wat goed een eigen boek !! Jij ook veel succes met alles wat je nog gaat doen.

Beantwoorden
Astrid

Hoi petra wat een ontzettende leuke blog en wat fijn voor je dat je je draai weer hebt gevonden.dat je een doorzetter bent dat wist ik al,dus al het geluk van de wereld en ik blijf je blog zeker volgen

Beantwoorden
PETRA

Dank je!

Beantwoorden
Meinte

Leuk verhaal! Heel veel succes.

Beantwoorden
PETRA

Dank je !

Beantwoorden
Susan

Hoi Petra,
Ben blij voor je dat het je gelukt is. Dit wilde je graag! Succes
Grt Susan (een van de 20 van t jubileumnummer)

Beantwoorden
PETRA

He Susan, leuk je reactie! Ja, wat een leuk toetje nog he. En dat na die twee top dagen.

Beantwoorden
mieke

Geweldig….Zoals je schrijft , het leest gewoon lekker weg en ik moet altijd lachen
heel veel sucses ..je doet het hartstikke goed.

Beantwoorden
PETRA

Dank je!

Beantwoorden
Liesbeth

Hoi Petra, leuk om je verhaal te lezen en ook om te zien dat je nooit te oud bent om iets nieuws op te pakken! Ik (54) volg momenteel ook een opleiding(functioneel beheerder). Ik was (denk ik dan toch)niet verzuurd maar wel toe aan iets anders dan administratief medewerker. Ik realiseerde mij dat ik gewoon nog 14 jaar “moet” werken. En alhoewel het best zwaar is om 36 uur te werken en daarnaast nog een studie en huishouden en 2 Kids van 18 en 19 jaar, geeft het mij ontzettend veel energie en ik ben blij deze keuze gemaakt te hebben. Succes!

Beantwoorden
PETRA

We zijn nooit te oud om te leren!! En inderdaad we ” moeten ” nog best lang. Veel succes en zet hem op!

Beantwoorden
Chantal Susebeek

Petra, wat leuk voor je! Als mede gasthoofdredacteur 😃 vond ik je blog destijds al erg leuk om te lezen.
Heel veel succes met je nieuwe blog! 🍀

Beantwoorden

Instagram