Petra: ‘De Huishoudbeurs tuttig? Niet met een stripshow en piemelrietjes’

Rietjes in de vorm van een piemel, een stripshow en vallende piemels. Het is allemaal te zien op de Huishoudbeurs. Het lijkt wel of er een nieuwe seksuele revolutie aan de gang is die mij ontgaan is.

Rietjes in de vorm van een piemel, een stripshow en vallende piemels. Het is allemaal te zien op de Huishoudbeurs. Het lijkt wel of er een nieuwe seksuele revolutie aan de gang is die mij ontgaan is.

In een eerdere blog verbaasde ik me al over het piemels haken op het Linda festival. Maar die vallende piemels vond ik ook heel bijzonder.

Vallende piemels, hoe gekker, hoe beter

Aan een balk hingen allemaal piemels die om de beurt naar beneden vielen om vervolgens te vangen. Vol verbazing zag ik veel vrouwen daar fanatiek aan meedoen. De rietjes in de vorm van een piemel waren ook heel populair. Dat begreep ik niet helemaal, maar wie weet is het heel erotisch voor je partner als je met een dergelijk rietje in je mond zit. Misschien is het doel van de nieuwe seksuele revolutie dat het allemaal wat luchtiger en lolliger wordt. Hoe gekker, hoe beter.

De huishoudbeurs is jouw Quilty Pleasure

Het thema was dit jaar ‘Liefde en Lust’ dus het kan ook dat de Huishoudbeurs een nieuw en hipper imago wil. Er zijn namelijk nog steeds mensen die denken dat er alleen maar vrouwen met rare korte kapsels, boodschappenkarretjes en rolkoffers lopen. Die vrouwen zijn er ook, maar er zijn nog véél meer soorten vrouwen. Jong, oud, hip, tuttig: je komt alle soorten types tegen. Ik ga er al jaren met mijn zus naartoe en toen ik dat deze week aan iemand vertelde kreeg ik de opmerking; ‘Dus de huishoudbeurs is jouw Quilty Pleasure’. In het filmpje hieronder krijg je een indruk van de beurs.

Stiekeme geneugte, heimelijk pleziertje

Het begrip Quilty Pleasure vind ik zo raar. De betekenis; “iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje.“ Tegenwoordig is het heel hip om te zeggen dat je heimelijke pleziertjes hebt en het liefst moet je er dan nog een beetje beschaamd bij kijken. Dat klinkt heel spannend, maar de pleziertjes zijn vaak simpele dingen zoals meezingen met de Toppers, Utopia kijken of iedere avond een stukje chocolade eten. Dat hoort dan blijkbaar niet, maar wie bepaalt dat? Kijk, luister en eet wat je wil en doe daar niet geheimzinnig over.

Een heimelijk verlangen voor volgend jaar

De Huishoudbeurs is voor mij gewoon een uitje waar ik ieder jaar met veel plezier naar toega. Niets heimelijks aan. Ik kijk alweer uit naar volgend jaar en ben benieuwd naar het nieuwe thema. Ik heb wél een heimelijk verlangen voor volgend jaar; een verbod op rolkoffers en boodschappenkarretjes!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (56)
Kinderen: Julia (9) en ‘cadeaudochters’ Demi (23) en Nikki (18)

We leerden Petra (49) vorig in 2017 kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

De blog van Petra vorige week gemist? Petra: ‘Ik laat mijn humeur niet meer verpesten door één persoon’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen