Petra: ‘Ik laat voortaan mijn humeur niet meer verpesten door één persoon’

Mijn humeur en gemoedstoestand werden deze week door zes vreemde mannen bepaald. Het begon met agressie en woede. Ik reed op een weg die overgaat van 60 naar 30 kilometer en zoals het hoort nam ik gas terug. De bestuurder achter mij was het daar niet mee eens. In een reactie tikte ik op mijn…

Mijn humeur en gemoedstoestand werden deze week door zes vreemde mannen bepaald. Het begon met agressie en woede. Ik reed op een weg die overgaat van 60 naar 30 kilometer en zoals het hoort nam ik gas terug. De bestuurder achter mij was het daar niet mee eens.

In een reactie tikte ik op mijn voorhoofd…

Hij bleef op mijn bumper kleven en probeerde in te halen. Door een tegenligger lukte dat niet maar in de bocht scheurde hij mij toch voorbij. In een reactie tikte ik op mijn voorhoofd. De bestuurder stopte, reed achteruit en draaide zijn raam open. Ik vond het doodeng, maar liet me niet kennen en draaide mijn raam ook open. Rustig en conform de feedbackregels vertelde ik wat ik van zijn gedrag vond. Ik zei dat ik het vervelend vond dat hij mij probeerde op te jagen terwijl we hier gewoon 30 kilometer per uur moeten rijden. Hij keek me verbaast aan, want deze reactie had hij niet verwacht. Hij mompelde; ‘Dat opjagen viel wel mee’, en scheurde weg.

Gevaarlijke agressieve idioot

Opgelucht maar ook woedend reed ik door. Het liefst had ik hem verteld dat het een gevaarlijke agressieve idioot was die veel te hard door het dorp rijdt. Die reactie had hij waarschijnlijk verwacht zodat hij nog heftiger kon reageren. Ik werd er somber van want het lijkt of iedereen steeds agressiever wordt. Ik had ook onnodig op mijn voorhoofd getikt. Ik baalde van mezelf, die man en was het vertrouwen in de mensheid bijna kwijt. Gelukkig kwam ik die middag in een andere situatie terecht.

Twee uur later en 5 mannen verder

Een vriendin had autopech, dus ik zou haar met startkabels helpen. Helaas zaten die niet in de auto, dus moesten we duwen. Gelukkig kwamen meneer 1 en 2 voorbij fietsen en hielpen mee. Het lukte niet dus kwam de sleepkabel. Mijn auto was te klein om te slepen dus daar was meneer 3 met zijn grote auto. Geen succes. Meneer 4 stopte om te helpen maar had ook geen startkabels. Uiteindelijk ging ik naar de plaatselijke garage en daar was de eigenaar, meneer 5. Hij reed even mee naar de auto en het probleem was snel opgelost.

Positieve draai

Mijn humeur sloeg weer om en ik had weer vertrouwen in de mensheid. Ik had die dag meer aardige dan onaardige mensen ontmoet en dat gaf de dag een positieve draai. Ik laat voortaan mijn humeur niet meer verpesten door één rare actie. Er zijn uiteindelijk meer goede dan slechte mensen en als iedereen een beetje aardiger voor een ander is wordt de wereld vanzelf een beetje mooier.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (56)
Kinderen: Julia (9) en ‘cadeaudochters’ Demi (23) en Nikki (18)

We leerden Petra (49) vorig in 2017 kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  mieke
  Geweldig !! IK doe met je mee.
  Beantwoorden
 • zitatje
  zitatje
  Je kan jezelf wel boos maken om een persoon .dat heeft geen zin en later zie je dat er toch ook aardige mensen zijn.gewoon positief blijven is dan ook mijn motto.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen