Petra: ‘We leven in een wereld met broodjes van € 10,50 en T-shirts van € 2,50’

T-shirts voor € 2,50 en lunchbroodjes voor € 10,50. Sommige dingen staan niet meer in verhouding met elkaar. Ik ben de weg een beetje kwijt en weet niet meer wat normaal is, die dure broodjes of die goedkope shirts.

T-shirts voor € 2,50 en lunchbroodjes voor € 10,50. Sommige dingen staan niet meer in verhouding met elkaar. Ik ben de weg een beetje kwijt en weet niet meer wat normaal is, die dure broodjes of die goedkope shirts.

Kinderen passen van de één op andere dag hun kleren niet meer

Mijn dochter had een groeispurt, dus moesten wij met spoed shoppen. Kinderen passen van de één op de andere dag hun kleren niet meer. Ik koop daarom een mix van goede en minder goede kwaliteit kleding, want dat scheelt nogal in het budget. Een beetje combineren kan geen kwaad dus gaan we ook naar de bekende winkel waar de t shirts maar € 2,50 zijn. Ik heb het natuurlijk over Primark.

Ik word een combinatie van een schaap en een struisvogel

De kleding en spullen zijn daar zó goedkoop dat ik mij altijd afvraag onder welke slechte omstandigheden het is gemaakt. Ik word dan een combinatie van een schaap en een struisvogel. Iedereen koopt hier, dus ik ook, denkt het schaap. Het zal wel in orde zijn anders grijpt iemand wel in, denkt de struisvogel. Met dat gevoel sta ik dan in de rij en laat mij samen met de andere klanten als makke lammeren naar de kassa leiden.

Kiezen uit lactosevrij, halal, vegetarisch en veganistisch

We hebben de rij overleefd en gaan naar een gezellige lunchroom. Op dat moment raak ik in de war: ik wil twee broodjes en twee drankjes bestellen en moet bijna € 30,- neerleggen. Daar had ik heel veel shirtjes voor kunnen kopen! Het is de wereld op zijn kop. In deze lunchroom kon ik wel kiezen uit lactosevrij, halal, veganistisch en vegetarisch en dat verklaarde waarschijnlijk de prijs. Of het was gewoon heel lekker. Dat weet ik niet, want ik ben opgestaan en weggegaan.

Het is appels met peren vergelijken

Qua prijs was ik misschien in twee extreme winkels en ik was daar zeker niet de enige. We kopen er massaal en ik weet niet of ik die winkels nu moet boycotten. Is er iets mis of is het gewoon een kwestie van de juiste prijs en kwaliteitsverhouding. Ik vond die broodjes in ieder geval te duur en ga daar niet aan beginnen. Het is misschien appels met peren vergelijken, maar ik kan dat toch niet laten. Voortaan vergelijk ik niet alleen en eet ik die appel en peer gewoon op. Dan hoef ik in ieder geval geen broodje te kopen.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (56)
Kinderen: Julia (9) en ‘cadeaudochters’ Demi (23) en Nikki (18)

We leerden Petra (49) vorig in 2017 kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

De blog van Petra vorige week gemist? Petra: ‘Ik laat mijn humeur niet meer verpesten door één persoon’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Stefanie Harmsen
    Ik verbaas mij er ook wel eens over.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen