Petra: ‘Als werkende moeder is het soms lastig om alle ballen in de lucht te houden’

Ben je een leukere moeder als je werkt? Het is een uitspraak die wel eens hoort van hardwerkende carrière vrouwen. Ik weet het niet, want een thuisblijfmoeder is ook leuk. Volgens mij is iedere moeder leuk en moet je gewoon doen want het beste bij je past en dan géén commentaar op het andere ‘soort’ hebben.

Ben je een leukere moeder als je werkt? Het is een uitspraak die wel eens hoort van hardwerkende carrière vrouwen. Ik weet het niet, want een thuisblijfmoeder is ook leuk. Volgens mij is iedere moeder leuk en moet je gewoon doen want het beste bij je past en dan géén commentaar op het andere ‘soort’ hebben.

Met een goede mix ben je de leukste moeder

De vooroordelen vliegen in het rond; “De werkende moeder heeft stress en verwaarloost haar kinderen. De thuisblijfmoeder heeft de hele dag niets te doen en bemoeit zich de hele dag met haar kinderen”. Volgens mij is het allebei waar, maar dat zijn de extreme moeders. Als je een goede mix hebt, ben je volgens mij de leukste moeder. Je moet mixen wat voor jou het beste voelt. Dat is het net als bij drankje, de ene houdt van lekker sterk terwijl de ander het liever wat slapper heeft.

Lees ook: Opruimcoach Lammy: ‘Heb je een druk gezin? Zo houd je de controle vast’ 

Schooluitjes, voorleesmoeder en mediatheekmoeder

Ik ben allebei de soorten moeder geweest en ik weet niet wanneer ik nu een leukere moeder ben. Om studerende thuisblijfmoeder te zijn vond ik heerlijk. Ik kon mijn eigen tijd indelen en had alles onder controle. Mijn huis was op orde en mijn voorraadkast was gevuld met alle aanbiedingen en ik kookte iedere dag een verantwoorde maaltijd. Op school heb ik alle uitjes meegemaakt en ik was voorleesmoeder en mediatheekmoeder. Daarnaast studeerde ik, en ik schreef mijn wekelijkse blog. Dus dat ik niets te doen had is niet waar.

Een gestreste werkende moeder

Toch ben ik weer aan het werk, want er kwam een leuke baan voorbij die ik niet kon laten lopen. Daarnaast had ik mijzelf een studiejaar cadeau gedaan en dat jaar is nu voorbij. Ik ben nu weer een gestreste werkende moeder die alle ballen in de lucht houdt. Die stress valt mee, maar ik moet wel weer in het ritme komen. Alles moet weer strak gepland worden en ik val meteen met mijn neus in de boter want de stakingsdag én studiedag vallen precies op mijn werkdagen. Dus meteen in de regelstand.

Mijn gezin moet gereset worden

Door het werken ben ik weer in een hele andere rol en een andere wereld. Heel leuk, maar het heeft ook impact op ons gezin, want dat moet gereset worden. Er is een thuiswerkdag voor papa en overblijfdagen voor mijn dochter. Iedereen draait weer mee in het huishouden want die verhoudingen waren een beetje scheef gegroeid. Of ik door het werken een leukere moeder ben weet ik niet. Mijn dochter vindt van wel want papa werkt een dagje thuis én kookt weer af en toe.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (56)
Kinderen: Julia (9) en ‘cadeaudochters’ Demi (23) en Nikki (18)

We leerden Petra (49) vorig jaar in 2017 kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

De blog van Petra vorige week gemist? Petra: ‘Ik laat mijn humeur niet meer verpesten door één persoon’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Gerda
  Mooi stukje! Je slaat de spijker meerdere keren op zijn kop: Doen wat bij jou past, niet oordelen over een ander en goed plannen! Dan heb je jouw leven op alle fronten op de rit. Hoe leuk voor iedereen ?
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Jopie Hagedoorn
  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Weet zeker dat je ook dit goed kan regelen. Succes
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen