Petra: ‘Lente in de ogen van de tandartsassistente en weg vakantiecenten’

Het is nog maar februari en toch leek het deze week al lente. Maar het was geen lente in de ogen van mijn tandartsassistente. In haar ogen las ik meer een natte stormachtige herfst. Ik had een barst in mijn kies en daar moet iets aan gedaan worden.

Het is nog maar februari en toch leek het deze week al lente. Maar het was geen lente in de ogen van mijn tandartsassistente. In haar ogen las ik meer een natte stormachtige herfst. Ik had een barst in mijn kies en daar moet iets aan gedaan worden.

De pijn in mijn mond werd verdoofd. De pijn in mijn portemonnee niet

De kies kon alleen hersteld worden met hele heftige behandelingen. Die behandelingen zijn duur. Binnenkort word ik dus een prinses met een echte kroon. Alleen is dit wel een kroon mét een wortelkanaalbehandeling. Dat kost nogal wat. Van dit bedrag kan ik ook een weekje op vakantie. Het andere alternatief was een implantaat, maar daarvan kan ik twéé weken op vakantie en dat doet een beetje pijn. De pijn in mijn mond wordt in ieder geval verdoofd. De pijn in mijn portemonnee niet. De verzekering betaalt namelijk niet alles.

Kruidnagels en jenever

Bij de tandarts krijg ik vaak hetzelfde gevoel als bij de autogarage. Ze vertellen het slechte nieuws, noemen een paar oplossingen en de hoge bedragen. Meestal heb je weinig keuze, want met slechte banden of slechte remschijven is het gevaarlijk om te rijden. In het ergste geval wordt je auto zelfs afgekeurd. Ik koos dus voor deze behandeling en stopte mijn vakantieplannen voorlopig in de ijskast. Het enige alternatief dat ik kon vinden was spoelen met jenever en een kruidnagel in mijn holle kies stoppen…

Ze vragen altijd iets waar ik slikkend, stikkend en knikkend op reageer

De aankomende twee weken lig ik dus regelmatig in de tandartsstoel. Altijd als ik met mijn mond open lig en ze met boren, spiegels en haakjes in mijn mond bezig zijn, stellen ze altijd een vraag: ‘Ben je nog op vakantie geweest?’ of: ‘Heb je een fijn weekend gehad?’ Het maakt niet uit wat, maar ze vragen iets waar ik alleen half slikkend, stikkend en knikkend op kan reageren. Dat zal nu niet gebeuren. Ik zal alleen terugkijken in de hoop dat ze mijn blik begrijpen die duidelijk zegt: ‘Er is geen lente in de ogen van deze patiënte en vooral een gebrek aan vakantiecenten.’

OVER PETRA

Relatie met: Fred (56)
Kinderen: Julia (9) en ‘cadeaudochters’ Demi (23) en Nikki (18)

We leerden Petra (49) vorig in 2017 kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

De blog van Petra vorige week gemist? Petra: ‘Ik laat mijn humeur niet meer verpesten door één persoon’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
  • Anoniem
    mieke
    Gewoon blijven lachen .als alles af is ben je weer blij ha ha en de rekening .....Daar kom je ook wel overheen .
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen