Petra: ‘Dry January is niks voor mij’

Dry January is bijna voorbij. Als ik dit schrijf is er nog één dag te gaan en als deze blog online staat is de maand bijna voorbij. Wellicht zit iedereen dan met een grote bel wijn, een dubbele tong en een troebele blik deze blog te lezen, want drinken mag weer.

Dry January is bijna voorbij. Als ik dit schrijf is er nog één dag te gaan en als deze blog online staat is de maand bijna voorbij. Wellicht zit iedereen dan met een grote bel wijn, een dubbele tong en een troebele blik deze blog te lezen, want drinken mag weer.

Of heeft niet iedereen aan deze droge januari hype meegedaan?

Geen Dry January voor mij

Ik in ieder geval niet, ik deed wel aan dry weeks en dat blijf ik ook volhouden. Maar een gezellig glaasje in het weekend hou ik ook vol. Gewoon omdat het kan en niet omdat het moet. Bij zo’n themamaand krijg ik namelijk altijd het gevoel dat het een hype is waar iedereen aan mee ‘moet’ doen. Dan krijg ik een kinderachtige baldadigheid en doe ik lekker niet mee. Ik bepaal nu eenmaal liever zelf wanneer en hoe ik iets doe. Ik vind een droge maand zeker niet slecht, maar nu even niet. Ergens in de maand maart denk ik, maar nu eerst is er nog de maand februari.

Februari heeft nog geen thema

Iedere maand heeft tegenwoordig een thema alleen heb ik die voor februari nog nergens gelezen. Dus heb ik alvast wat bedacht. En niet omdat het moet, maar omdat het kan;

1. Flirterig Februari; De hele maand flirten met persoon naar keuze
2. Fantasie Februari; De hele maand fantaseren over die flirt
3. Flikflooi Februari; De hele maand flikflooien met je flirt
4. Friemel Februari; De hele maand friemelen aan je flirt
5. Flaneer Februari; De hele maand flaneren langs ieder terras met je flirt
6. Feest Februari;  De hele maand feesten met iedereen én je flirt
7. Film Februari; De hele maand alles filmen voordat je het vergeet

Lekker flirten met je partner

Februari wordt op deze manier vast een hele leuke maand. Wel benadruk ik dat flirten met een persoon naar keuze ook gewoon je partner kan zijn. Het moet niet zo zijn dat maart ineens de maand van de minnaar of minnares wordt en april de maand van het afscheid.

De dag van..

Naast de maanden hebben weken en vooral dagen ook een thema. Er is bijna overal een ‘de dag van’. Sommige met belangrijke maatschappelijke thema’s zoals ziektes, kinderen, ouderen of dieren maar er zijn ook dagen zoals; de dag van de komkommer, exen, kokosnoot, potlood, pindakaas, pannenkoek en zelfs de dag van het naakt tuinieren. Iedereen heeft zo zijn voorkeur en dat is prima. Het is belangrijk om op bepaalde dagen stil te staan bij zaken die voor jou belangrijk zijn. Maar vergeet niet om van iedere dag een bijzondere te maken. En maak van Februari een Fantastische maand.

Dry January: is het Renske en Erica gelukt?

OVER PETRA

Relatie met: Fred (56)
Kinderen: Julia (9) en ‘cadeaudochters’ Demi (23) en Nikki (18)

We leerden Petra (49) vorig in 2017 kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Gerda
  Haha... Ik wens jou en jouw flirt een hele gezellige maand ???
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Paul
  Leuk stukje de maand februari mag voor mij wel wat langer duren!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen