Petra: ‘Ik hoop dat er vandaag mooie vriendschappen ontstaan’

De eerste speeddate voor Vriendinnen vindt vandaag plaats. Een mooi initiatief want uit onderzoek blijkt 62% van de Vriendin-lezeressen een beste vriendin mist en er graag een zou willen hebben.

De eerste speeddate voor Vriendinnen vindt vandaag plaats. Een mooi initiatief want uit onderzoek blijkt 62% van de Vriendin-lezeressen een beste vriendin mist en er graag een zou willen hebben.

Daarnaast is ruim 30% niet tevreden over haar huidige vriendschappen. Persoonlijk ben ik tevreden over mijn vriendschappen, dus maak ik geen gebruik van de speeddate. Ik ben wel erg benieuwd hoe het allemaal verloopt en hoe de vrouwen selecteren.

Vriendinnen selecteer je niet op basis van hun uiterlijk

Het lijkt mij dat je niet op uiterlijk selecteert. Althans, als ik naar mijn vriendinnen kijk is dat niet gebeurd. Dat bedoel ik uiteraard helemaal niet onaardig. Al mijn vriendinnen zijn stuk voor stuk prachtige mooie vrouwen, maar dat is niet de basis van onze vriendschap. Sterker nog, ik ken twee vriendinnen al vanaf de eerste klas van de middelbare school en als ik die foto´s terugzie hebben we elkaar niet op uiterlijk uitgekozen.

Je zit in hetzelfde schuitje en in dat schuitje moet je een beetje plezier maken

Dat is natuurlijk een flauwe grap, maar het is een feit dat je geen vriendinnen wordt op basis van het uiterlijk. Zelfs niet alleen op basis van het innerlijk, maar ik denk vooral door de situatie waar je samen inzit. Het gevoel dat je in het zelfde schuitje zit en daar het beste van moet maken. Op school of op het werk zit je vaak een hele week op elkaars lip en maak je iedere dag dezelfde dingen mee. Door die saamhorigheid krijg je een band en ontstaan er vriendschappen. Toch ben ik niet met iedere klasgenoot of collega vriendinnen geworden.

Het is belangrijk dat je kan zijn wie je bent

Waarom de ene wel een vriendin wordt en de ander niet, is een kwestie van gevoel en vertrouwen. Het is belangrijk dat je kan zijn wie je bent. Ieder mens maakt fouten en neemt wel eens verkeerde beslissingen. Het is dan heel fijn als je vriendinnen dat gewoon accepteren en alleen maar zeggen; `Daarom houden we van je´. Ze geven geen oordeel of mening, maar bieden een luisterend oor of een helpende hand. Wat ook niet vergeten moet worden, is het plezier en de gezelligheid dat je met vriendinnen hebt.

In hetzelfde speeddate schuitje

Het kan bijna niet anders dat tijdens de speeddate veel nieuwe vriendschappen ontstaan, want het gevoel van ‘in hetzelfde schuitje zitten’ is sterk aanwezig. Het is voor iedereen de eerste keer en niemand weet wat haar te wachten staat. Als er wat vertrouwen en gezelligheid bijkomt, ontstaan er vast mooie vriendschappen.

Veel plezier allemaal!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (56)
Kinderen: Julia (9) en ‘cadeaudochters’ Demi (23) en Nikki (18)

We leerden Petra (49) vorig jaar in 2017 kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

De blog van Petra vorige week gemist? Petra: ‘Ik laat mijn humeur niet meer verpesten door één persoon’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen