Petra: ‘De curlingouder pampert kinderen te veel’

Deze week begon het tweede seizoen van De Luizenmoeder. De aflevering over onder andere de curlingouder kreeg goede en slechte reacties. Ik moest meteen aan de tekst van Doe Maar denken. ‘Er zit een knop op je TV die helpt je zo uit de puree’.

Deze week begon het tweede seizoen van De Luizenmoeder. De aflevering over onder andere de curlingouder kreeg goede en slechte reacties. Ik moest meteen aan de tekst van Doe Maar denken. ‘Er zit een knop op je TV die helpt je zo uit de puree’.

Je mag de serie stom vinden, maar niemand verplicht je om te kijken. Kijk dus niet meer en zeur er ook niet over.

Ik ben niet één type moeder

Zeuren over TV vind ik echt onzin: zet dat ding gewoon uit. Doe Maar zong dat al jaren geleden ‘Druk hem in en ga maar mee, de bloemen buiten zetten, hé ’. Ik heb de televisie niet uitgezet, maar heb genoten van de Luizenmoeder. Het was hilarisch, maar de aflevering hield mij ook een spiegel voor: want welk type moeder ben ik? Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet één type moeder ben maar wel een curlingouder.

Lees ook: Test: welke luizenmoeder ben jij? 

Ik ben een curlingouder

Curlingouders zijn ouders die alle obstakels voor hun groeiende kroost uit de weg willen ruimen. Ik vind dat logisch, want niemand wil dat zijn kind narigheid en obstakels in zijn leven tegenkomt. Je doet er alles aan om ze een mooi en goed leven te geven en het liefst los je alles voor ze op. Dat kan niet altijd en het is niet goed voor je kinderen. Want door curlingouders is de pampergeneratie ontstaan en die generatie is niet altijd happy…

De pampergeneratie is verwend, gekoesterd en daardoor doodongelukkig

De pampergeneratie kan niet omgaan met tegenslagen omdat ze die nooit hebben meegemaakt. Ze zijn verwend, gekoesterd en daardoor doodongelukkig. Ik wil niet de oorzaak zijn van doodongelukkige kinderen, dus moet ik stoppen met curling. De tegenhanger is een loedermoeder, dat is een moeder die haar kinderen een beetje aan hun lot overlaat. Maar dat is geen optie want ongeacht hun leeftijd moet je altijd voor kinderen zorgen. Soms is dat zorgen voor en soms zorgen over. Zorgen blijven er altijd, dus de loedermoeder is geen oplossing.

Leven kun je leren

Ik ga dat loederen en curling een beetje mixen en dan word ik vanzelf een verstandige en realistische moeder. Eentje die gelukkige en zelfstandige kinderen op de wereld heeft rondlopen. Die soms, met pijn in haar hart, haar ogen dicht doet en de dingen laat gebeuren. Een moeder die dan niets zegt en zachtjes met Doe Maar meezingt; Want leven kun je leren.

Lees ook: Deze tweets vatten de eerste geweldige aflevering van De Luizenmoeder samen

Ik sta hier en ik zing, ik doe gewoon mijn ding
Dat moet je accepteren
Ach luister nou toch pa, het is nog niet te laat
Want leven kun je leren
Ik weet niet waar ik sta, loop niemand achterna
Maar doe de dingen die ik doe met mijn ogen dicht

OVER PETRA

Relatie met: Fred (56)
Kinderen: Julia (9) en ‘cadeaudochters’ Demi (23) en Nikki (18)

We leerden Petra (49) vorig in 2017 kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

De blog van Petra vorige week gemist? Petra: ‘Ik laat mijn humeur niet meer verpesten door één persoon’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen