Petra: ‘Dit is mijn positieve boodschap voor 2019’

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder: dat wens ik iedereen in 2019. Dit is mijn bijdrage aan een wensactie waarbij je een positieve boodschap of wens voor 2019 kon insturen. De actie is gestart omdat veel mensen het wel gehad hebben met die negatieve uitingen, met name op social media.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder: dat wens ik iedereen in 2019. Dit is mijn bijdrage aan een wensactie waarbij je een positieve boodschap of wens voor 2019 kon insturen. De actie is gestart omdat veel mensen het wel gehad hebben met die negatieve uitingen, met name op social media.

Positieve boodschap voor 2019

Het is tegenwoordig bijna normaal om overal negatief op te reageren. Op iedereen en alles wordt ongenuanceerd en genadeloos commentaar gegeven. Dat ben ik echt zat dus doe ik graag mee aan dit soort acties. Misschien is het een druppel op een gloeiende plaat maar veel druppeltjes helpen ook. Als iedereen alleen berichten plaatst waar je vrolijk van wordt of energie uit haalt zal dat invloed hebben op onze gemoedstoestand. Mijn bijdrage voor 2019 is:

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Het is de tekst uit het prachtige lied van Ramses Shaffy uit 1972, maar ook nu nog is deze tekst mooi en héél erg van toepassing. Het lied was bestemd voor een mensen die eenzaam, gefrustreerd of ongelukkig waren. Er wordt gezongen dat ze ooit samen komen en dan niet meer eenzaam zijn. Ramses adviseert iedereen in het leven te zingen, vechten, huilen, bidden, lachen, werken en te bewonderen. En dat is precies wat ik iedereen toewens, maar daar wil ik ook zijn tekst aan toevoegen: MAAR NIET ZONDER ONS! Vooral dat is belangrijk. In 2018 waren er namelijk meer dan een miljoen mensen die zich eenzaam voelden. Er bestaat tegenwoordig zelfs de Week tegen Eenzaamheid. Als iedereen dit jaar SAMEN gaat zingen, bidden, lachen, werken en bewonderen dan komt het vast goed en kan die week worden afgeschaft. Het vechten en huilen wordt dan vast ook veel minder. En dát is eigenlijk mijn echte wens voor 2019.

Positieve vriendinnen

Bovenstaande boodschap heb ik ingestuurd en misschien helpt het een beetje om 2019 wat mooier te maken. We leven in een bijzondere wereld waar we best wat meer positieve energie kunnen gebruiken. Het lijkt mij een goed idee als Vriendin-lezeressen deze actie voortzetten. Daarom roep ik iedereen op om onder deze blog een positieve boodschap voor 2019 te plaatsen. Dit mag in de vorm van een tekst, een gedicht, een quote of iets anders. Als er heel veel mooie en leuke boodschappen geplaatst worden, kunnen we er misschien een wekelijkse rubriek in het blad van maken? Ik heb al een naam voor de rubriek: ‘BBB Blije Blog Boodschappen voor 2019’.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Gerda
  Helemaal mee eens! Er wordt zoveel gezeurd! Ik zeg; Dit jaar 'geen woorden maar daden' Daar wordt iedereen vrolijker van ?
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Sija Pool
  Hier word ik blij van. Zoveel positiviteit. Ben ook al die negatieve reacties op sociale media zat. Men toont totaal géén respect voor elkaar. Mijn boodschap: laat iedereen in zijn waarde en respecteer iedereen zijn mening al ben je het er niet mee eens.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Kathy
  Zeg wat vaker dat je trots op iemand bent of van iemand houdt. Goed bezig! Wat een topper ben je! En als iemand toch negatief is zeg jij je kunt het ook van een ander kant bekijken. Je zult zien dat je leuke reacties krijgt. Vaak weet een iemand niet dat hij negatief praat. Je kunt het ook eens zeggen tegen hem/haar. Wel een beetje positief brengen svp :)
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen