Petra: ‘The day after…’

The Day after. De dag na kerst is vast een dag van ontlading. Half Nederland valt in een gat, althans als ik de media moeten geloven.

The Day after. De dag na kerst is vast een dag van ontlading. Half Nederland valt in een gat, althans als ik de media moeten geloven. De afgelopen weken las ik bijna alleen maar over kerst en de daarbij behorende stress.

Tranentrekkende speelfilms

Overal kreeg je tips en trucs rondom de kerst. Hoe je kerststress voortkomt. Hoe je het kerstdiner kan overleven met je familie, pubers, telefoon, huisdieren en uiteraard ook hoe je het diner moet maken. Het leek bijna of iedereen in paniek was en hulp nodig had. We zijn gek gemaakt door de supermarkten. Wekenlang kregen we reclamefolders die soms wel kookboeken leken. Nu zijn het weer simpele reclamefolders waar het wc-papier in de aanbieding is. Ook de reclames op televisie waren halve tranentrekkende speelfilms. We zagen mooie en gelukkige gezinnen, maar vanaf vandaag zien we weer gewoon de schreeuwende hamsters of de schreeuwende zanger. Een groter contrast kan niet.

The day after

The day after is daardoor ook een ontnuchterdag. Dat kan natuurlijk komen dat je nuchter moet worden van de drank maar je moet ook ontnuchteren van de zoetsappigheid. Naast de mooie reclames zijn ook de mooi en zoete kerstfilms weer verdwenen, maar ook de echte kerstprogramma’s zoals de All You Need Is Love Kerstspecial, Serious Request en de kersttoespraak zijn weer geweest. De mooie kerstliedjes zijn weg en we kijken en luisteren weer naar de normale dingen. Er kan ook weer gewoon gegeten worden. Misschien zijn er nog restjes van de culinaire hoogstandjes, maar anders kan er weer gewoon boerenkool met worst op tafel. In ieder geval hoef je niet meer voor de derde keer naar de supermarkt te rennen omdat je iets vergeten bent.

Het was maar kerst

Als de zoete muziek, films en reclames zijn verdwenen, moet ook alle kerstversiering weg. En misschien stinkt het huis ook nog naar gourmet. Voor je het weet sta je met mooi gelakte kerstnagels het huis te soppen en is alles weer als vanouds. Er is niets meer om je druk over te maken. Misschien heb je je ook teveel en onnodig druk gemaakt. Alles is goed gekomen, of niet maar dat is ook niet erg… het was maar Kerst. Ik hoop dat die kerststress een beetje overdreven is en dat iedereen op deze dag lekker zit na te genieten van hele gezellige dagen. Dan kunnen we weer over tot de orde van de dag en ons druk maken over dingen die écht belangrijk zijn.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen