Papa Jay en dochter Félice

Papa Jay zorgt in zijn eentje voor zijn 5 kinderen

Grappend en harenvlechtend veroverde Jay (34) in de tv-serie Een huis vol vele harten. Sinds zijn vrouw drie jaar geleden vertrok, staat hij er met zijn kinderen alleen voor. En dat is niet altijd makkelijk. “Ik zou nú in slaap kunnen vallen.”

Grappend en harenvlechtend veroverde papa Jay (34) in de tv-serie Een huis vol vele harten. Sinds zijn vrouw drie jaar geleden vertrok, staat hij er met zijn kinderen alleen voor. En dat is niet altijd makkelijk. “Ik zou nú in slaap kunnen vallen.”

Jay: “Pas toen er een stempel op de scheidingspapieren stond, heb ik mijn trouwring afgedaan. Tot die tijd was het voor mij nog niet voorbij. Ik ben niet zomaar getrouwd; ik geloof in het huwelijk en dat je belooft altijd voor elkaar te zorgen. Voor mijn ex was dat blijkbaar anders, en dat moet ik nu respecteren. Maar dat is moeilijk, we waren al bij elkaar sinds we zeventien en negentien waren. Een reden voor haar plotselinge vertrek heeft ze nooit gegeven, alleen een appje met: ‘Ik ben bezig je te verlaten.’ Wel heeft ze nog gezegd dat ze dit eigenlijk al jaren wilde. Dat vind ik nóg moeilijker te begrijpen, want waarom heb je dan nóg drie kinderen gekregen? Félice was pas twee toen haar moeder wegging, ze moest de fles van haar oudste zus krijgen…”

Instorten is geen optie voor papa Jay

“Mijn ex is verdergegaan met haar leven. Af en toe komt ze langs, eens in de twee à drie weken. De zorg heeft ze volledig aan mij overgedragen. Natuurlijk had ik dat liever anders gewild, maar het geeft ook aan dat ze weet dat ze de kinderen aan me kan toevertrouwen. Hoe zwaar het ook is, ik zal nooit weggaan. Ik heb zelf de keuze gemaakt vader te worden, dan blijf ik ook vader. Bij alle zes geboortes – we hebben helaas één kindje moeten begraven – heb ik trots de navelstreng doorgeknipt; ik heb bewust voor een groot gezin gekozen. Daarom zal ik er ook altijd voor mijn kinderen zijn. Dat betekent niet dat het makkelijk is, het is misschien zelfs nog wel zwaarder dan je in Een huis vol op televisie ziet. Ik ben zo moe, dat ik nu in slaap zou kunnen vallen. En als ik van mijn werk naar huis rijd, ik ben meubelmaker en leg parketvloeren, moet ik me echt concentreren om niet de vangrail in te sturen. Maar instorten is geen optie. Ik ben met alles gestopt wat mogelijk een risico voor mijn gezondheid is: rugby, boksen, opdrukken. Niet alleen omdat ik er geen tijd meer voor heb, ook omdat ik niet zou weten wat we moeten doen als ik een arm of been breek.”

Lees ook: Kijk-tip: nieuwe online-serie Papa Jay legt uit.

Papa Jay: ‘Ze mist een moeder om mee te kroelen, dus probeer ik die moeder voor haar te zijn.’

Slapen als een dolfijn

“Ik was altijd al een actieve vader. Als ik rond drie uur ’s middags uit mijn werk kwam, haalde ik de kinderen van school en kookte ik. Sinds we er alleen voor staan, gaat de wekker nog een uur eerder. Rond 5.15 uur maak ik alle kinderen wakker, zorg ik dat iedereen doucht en ontbijt en breng ik ze naar de voorschoolse opvang. Na mijn werk haal ik ze weer op, maak ik het eten klaar en breng ik ze naar bed. Op avonden dat er wordt gesport, zijn we zelfs pas om half tien thuis. Als iedereen eindelijk slaapt, sta ik was te vouwen of de vloer te dweilen. Ik vind het belangrijk dat er orde is in huis, bij ons zul je niet snel jassen op de grond zien slingeren of de keuken vol vuile vaat zien staan. Als ik geluk heb, kan ik rond tienen naar bed. Dan slaap ik als een dolfijn: één hersenhelft blijft wakker. Ik sta altijd aan, hoor het meteen als een kind niet kan slapen of moet plassen. Vaak kruipt Félice ’s nachts bij me. Dan zegt ze: ‘Papa, ik hou van je’ en slaapt ze verder in mijn bed. Ze mist een moeder om mee te kroelen, dus probeer ik die moeder voor haar te zijn.”

Geen aanstellers

“De kracht zit bij ons thuis in praten. Dat is ook de opvoeding die ik van huis uit heb meegekregen: bij ons kon aan tafel alles worden besproken. Maar mijn ouders waren ook streng, en dat ben ik ook. Als Danilo ’s avonds laat op wil blijven omdat hij een voetbalwedstrijd wil zien, vind ik dat prima. Maar dan wil ik hem ’s ochtends niet horen klagen dat hij moe is. Dat werkt goed, mijn kinderen zijn geen aanstellers en zijn zelden ziek. Laatst had Jaïro ’s nachts koorts. Dan zet ik hem onder de koude douche, maak hem ’s nachts een paar keer wakker om water te drinken en doe ik rauwe aardappelen in zijn sokken – een Antilliaanse remedie. De volgende dag is hij gewoon naar school gegaan. Dat moet eigenlijk ook wel, want ik kan moeilijk ’s ochtends een klant bellen dat ik niet kom. Bovendien verdien ik dan ook niets, en we hebben het geld hard nodig. In het eerste jaar betaalde ik maandelijks 5200 euro aan kinderopvang. Nu Talitha alleen thuis kan blijven, is het iets minder: 3780 euro. Maar nog steeds zijn mijn uitgaven hoger dan mijn inkomsten. Al mijn spaargeld is er al doorheen, dus nu leven we bij de maand. Ik heb daar dagelijks paniek over, zeker als het even rustig is met opdrachten, maar daar mogen de kinderen niks van merken. Ik zorg dat er altijd eten in huis is: desnoods eten we gewoon pannekoeken of brood met ei.”

Jay en zijn vijf kinderen Talitha (13), Danilo (11), Jaïro (9), Jordan (5) en Félice (4)
Papa Jay en zijn 5 kinderen

Moederrol

“Natuurlijk missen de kinderen een moederfiguur, vooral de meisjes. Ik heb het geluk dat ik ervaring heb met haar knippen en stylen, dat heb ik vroeger namelijk als bijbaantje gedaan om mijn school te kunnen betalen. Vlechten of knotjes maken vind ik dus niet moeilijk. Andere meidendingen heb ik wel moeten leren, maar daarvoor heb ik Google. En natuurlijk mijn moeder, ik vraag haar vaak om advies. Bijvoorbeeld toen Talitha in de puberteit kwam en haar lichaam begon te veranderen. Ik ben heel dankbaar dat ze daarmee gewoon naar mij toe kwam, er was geen schaamte. Ook dat is vader zijn. Nu heb ik geregeld dat Félice na Talitha in de badkamer gaat en niet een van haar broertjes. Ik moet er nog even niet aan denken dat Talitha straks een vriendje krijgt, daarvoor vind ik het nog véél te vroeg. Maar als het zover komt, denk ik dat ik erop kan vertrouwen dat ze het me zou vertellen. Voor haar is het denk ik ook niet altijd makkelijk om de oudste te zijn. In het begin voelde ze de verantwoordelijkheid om voor haar broertjes en zusje te zorgen. Dan zei ik tegen haar dat ze buiten moest gaan spelen: ze is niet mijn rechterhand, ze is mijn dochter. Ze moet zich kunnen ontwikkelen zoals ieder ander meisje van haar leeftijd en niet de moederrol op zich nemen. Anders is ze straks twintig en heeft ze een hele levensfase gemist, dat is ongezond.”

Lees ook: Moeder grootste gezin van Engeland zwanger van 21ste kind.

Alles zelf doen

“Tijdens de scheiding waren er heel veel mensen die hulp aanboden, maar het meeste zal ik toch zelf moeten doen. Alleen bij mensen die ik vertrouw, durf ik het uit handen te geven. Soms komt mijn zusje langs en zegt: ‘Ga even uitwaaien, ik neem het hier wel over.’ Dan bedenk ik me geen seconde en laat ik alles van me afglijden. Dat heb ik ook bij mijn ouders: als zij er zijn, heb ik rust. Helaas wonen ze op Curaçao en kunnen ze het zich niet veroorloven vaak naar Nederland te komen. Eind vorig jaar zijn we drie weken bij hen geweest, daar had ik anderhalf jaar voor gespaard. Toen de opnames op Curaçao voor Een huis vol klaar waren, heb ik vooral heel veel geslapen. De eerste keer ging ik op vrijdagavond naar bed en werd ik pas op zondag wakker. Dan is er niets mooiers dan een briefje vinden met: ‘Wij zijn met de kinderen naar het zwembad’.”

55 huwelijksaanzoeken

“Sinds de televisieuitzendingen krijg ik veel hulp aangeboden, maar daar ga ik eigenlijk nooit op in. Waarom zou iemand me zomaar geld willen sturen of eten willen komen brengen? Daar willen ze waarschijnlijk iets voor terug. Inmiddels heb ik al 55 huwelijksaanzoeken gekregen en honderden kaarten en brieven van vrouwen die me willen ontmoeten. Natuurlijk is die aandacht leuk, maar het moet wel respectvol blijven. Als er opeens een vrouw voor je deur staat die haar jas opentrekt en daar niets onder aan heeft, schrik je best, hoor! Ik heb zelfs valentijnskaarten gekregen met condooms erin! Dan vroegen de jongens: ‘Papa, is dat een ballon?’ Haha! En laatst bij McDonald’s schreef de caissière haar telefoonnummer op de bon. Daar lachen we dan om, de kinderen hebben precies door wat er gebeurt. Ik sta echt wel open voor een nieuwe liefde in
mijn leven, maar vrouwen moeten niet denken dat ze zomaar een relatie met mij kunnen beginnen. Ik moet iemand eerst goed leren kennen, en ik zou niet weten waar ik daar de tijd voor vandaan zou moeten halen. Daten? Wanneer dan, in de auto op weg naar mijn werk? Mijn moeder geeft me daarin ook advies. ‘Haal niet zomaar iedereen in huis’, zegt ze, ‘want als er ’s avonds een kind uit bed komt, moet er niet opeens een vreemde op de bank zitten.’ Ik luister goed naar haar tips, heb ervoor gekozen mezelf in dienst van mijn kinderen te stellen. Voor hen zet ik alles opzij.”

Profpapa

“Als ik had gewild, had ik na drie maanden een ander kunnen hebben, maar ik wil nu vooral bouwen aan stabiliteit en vertrouwen. Voor de kinderen is er natuurlijk ook veel gebeurd. Ik wil niet dat ze denken dat het hun schuld is, of dat zij hierdoor later zelf niet meer geloven in huisje-boompje-beestje. We moeten loslaten en vergeven, daar werk ik hard aan met ze. Ik hoop dat ze later allemaal gaan trouwen, en dan kleed ik ze met liefde aan voor de grote dag. Zelf zou ik ook zo wéér op mijn knieën gaan, ik ben en blijf een family man. Ik hoop dat ik daarin voor mijn kinderen een voorbeeld kan zijn, zodat zij later wél hun verantwoordelijkheid nemen. Als ze morgen zouden zeggen dat ze naar hun moeder willen, zou ik meteen hun tassen pakken en in de auto stappen. Ik gun ze het contact, maar ze willen het niet. Ze hebben allemaal afzonderlijk met hun moeder gepraat en hun vragen gesteld. Inmiddels hebben ze de situatie geaccepteerd, zijn ze eraan gewend. Félice vraagt weleens: ‘Papa, wanneer krijg ik een nieuwe mama?’ Ze vindt het leuk om met mij te kroelen, maar dat is toch niet hetzelfde als met haar moeder. Dus als hier ooit een vrouw aan de eettafel komt zitten die mijn kinderen en ik voor honderd procent kunnen vertrouwen, zijn we waarschijnlijk verkocht.

Behalve liefdesbrieven, krijg ik gelukkig ook veel berichten van mensen die zeggen dat ik hen inspireer. Vaders die schrijven: ‘Ik word met twee kinderen al gek, respect voor wat je doet.’ Of kinderen die zeggen dat ze graag een vader hadden gehad zoals ik. Ik vind het mooi dat ik een voorbeeld kan zijn voor anderen. Soms sta ik mijn tanden te poetsen voor de spiegel en denk ik: Jay, ik ben trots op jou! Het kost me letterlijk alles om mijn gezin draaiende te houden, maar volgens mij doe ik het best goed. Sommige mannen zijn profvoetballer, ik ben profpapa.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
 • Anoniem
  Janneke
  Een appje sturen om de relatie te beëindigen, hoe kil. Petje af voor die man.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Renske Meems
  Ik heb heel veel respect voor deze man. Wat hij voor zijn gezin doet zie je niet vaak. Ik hoop dat hij ook geholpen wordt door zijn familie. Hij zal alle hulp nodig hebben. Petje af voor deze vader.
  Beantwoorden
 • sandrasoekias@gmail.com
  sandrasoekias@gmail.com
  Enorme bewondering voor deze man, wat een geweldige vader ! Jammer dat hij financiële zorgen heeft. Hopelijk kan hij geholpen worden daarmee. Respect dat hij zijn leven goed opgepakt heeft na de scheiding. Dat je na zoveel jaar en vijf kinderen afgescheept wordt met een appje is schandalig. Alle respect voor deze man !
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Annette
  Ongelooflijk, je hoort vaker verhalen dat moeders alleenstaand zijn de vader er vandoor gegaan is of zoals bij een kennis van me heel hard weg gerend is toen hij hoorde dat zij zwanger was én haar ook nog eens met schulden achter gelaten. Dit is ineens een heel ander verhaal.. Pittig zeg, maar ja ik sluit me bij de andere reacties aan, heel erg veel respect voor deze man en deze top vader!
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  Jolanda
  Ik vind Jay een heel bijzondere vader met prachtige en beleefde kinderen...hier kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen....ga zo door Jay en houd vol!!!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Connie
  Enorm veel respect voor jou en je kinderen, prachtig gezin , trots op hoe ze zijn !
  Beantwoorden
 • Anoniem
  A
  Ik wilde dat mijn kinderen zo'n vader hadden... Wat een duizendpoot die man, prachtige liefde voor zijn kinderen... Echt een diep respect!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Harriet
  Ik hoop voor de kinderen dat hun moeder tot bezinnen komt. Ben zelf gescheiden na een jaar mezelf opgeofferd te hebben om mijn kind in het gezin te houden....maar uiteindelijk ging dat niet.maar mijn kind staat op nummer 1 en gelukkig ook bij mijn ex zodoende blijft ons kind happy...als vader of moeder doe je alles voor je kind je geeft je leven als het moet.Jay doet het heel goed maar hopelijk komt hun moeder toch nog vaker in hun leven ik snap het echt niet van hun moeder...
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Maaike Robert
  Respect hoe je dat doet en je mag je zeker weten een prof papa noemen. Je mag zeker trots op je zelf zijn. ? groetjes
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  Edna
  Ik als vrouw ben ik trost op deze man Vader van 5 En hij doet het goed God zal hem zegenen
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Selly Olieberg
  Toppie hoor, jij bent een echte papa voor jou kinderen hoor. Ik heb heel veel respect voor jou.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Miriam
  Zoveel respect voor jou Jay...kijk iedere avond weer met veel trots hoe jij het weer voor elkaar krijgt...menigeen mag er een voorbeeld aan nemen! Ga zo door en jouw tijd komt zeker nog wel!!
  Beantwoorden
 • Vanessa
  Vanessa
  Wauw ... wat goed dat je dit doet... zou wel met je in contact willen komen En wat heb jij leuke kinderen zeg. Weg daar blij mee. En wees trots op je zelf dat je dit kan hoor. Ik smelt gewoon van je kids ? hou te veel van kinderen. Wil je mijn hulp echt wel aanbieden
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  Dashanto
  Respect voor je broer jij weet wie ik ben en ik jou ook petje af voor je ?echt jij ben gwn master??
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Farsia
  Ik vind het helemaal top van deze PROF PAPA
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Suliavieny
  Ik heb heel veel respect voor deze man. Wat hij voor zijn gezin doet zie je niet vaak. Ik hoop dat hij ook geholpen wordt door zijn familie. Hij zal alle hulp nodig hebben. Petje af voor deze vader.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Monique
  Respect voor een ouder die alles alleen doet. Niemand weet wat er speelde toen de andere ouder er nog was. Ik wens dit gezin heel veel geluk toe.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Astrid
  In en in diep respect voor je!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Auxe
  Geweldig hoe hij zo mooi zichzelf met kids ziet. Jay je bent een ware voorbeeld voor vele mensen onder ons! Familie♡ One love
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Lose the Koeiman
  Wauwwww,dit is gewoon fantastisch.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Dylsa Jansen
  Ik ken je sinds je klein was je moeder is mijn nicht dus je ben heel goed opgevoed je praat zoals je ben en doet wat je praat...wat ik je kan zeggen is God zegend jou rijkelijk en komt goed je ben niet alleen .God ziet je hart God geeft je kracht om verder te gaan
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Patrice
  Lof lof lof voor papa Jay! Zoveel respect voor jou. Je bent een voorbeeld voor velen..
  Beantwoorden
 • Anoniem
  mi
  respect voor deze man hou je hoofd cool jay!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Jacqueline
  Groot respect voor deze man/vader, ik weet hoe het is als éénouder gezin en hoe het is om financieel zwaar te zitten. De liefde en respect voor elkaar is te voelen vanuit de serie, dit te ervaren maakt me blij en positief. Hoop dat je/jullie de kans krijgen om weer een lieve vrouw/"moeder" in jullie leven te mogen ontmoeten als de tijd daar is.
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  koen
  Er is een tof initiatief gestart voor een steuntje in de rug voor Papa Jay: doneeractie.nl/steuntje-in-de-rug-voor-papa-jay-een-huis-vol/-32356
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Astrid
  Ik ben zo trots en heb zoveel respect voor Jay wat hij voor zijn kids doet er kunnen heel veel vaders een voorbeeld van hem nemen
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Marjori
  Jay ik vind je een kanjer en een goed mens. Veel respect voor je Veel Antilliaanse mannen kan van je leren. Dikke knuffel voor je en je kinderen
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Josette
  Wauw, wauw, wauw, ik krijg tranen in me ogen. Dat die vrouw gewoon haar gezin verlaat, egoïstisch kreng. Ik heb echt respect voor de vader.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Marian en René
  Jay Heel veel respect voor zo'n warm liefdevol gezin. Veel moeders kunnen van jou nog leren. .Petje af.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anneke
  heel veel respect voor Jay zulke nette opgevoede kinderen daar kan menig ouder nog een puntje aan zuigen
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  Brigitta
  Ik heb ook dit gezin gevolgd en wat een pacht ziel die Jay, en de kinderen al net zo liefdevol en respectvol toppers zijn jullie een voorbeeld voor velen...?
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Yvon
  Wat een geweldige man zoveel respect voor hem en zijn kinderen, wens hun veel succes om zo door te gaan als een liefdevol gezinnetje
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Cheryl
  Top hoor alle respect voor"" papa Jay ""God Bless you ???
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Cora van der Bijl
  Topper er kunnen veel mensen van jou leren je bent een kanjer
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Mariam
  Ik vind dit prachtig om te zien gelukkig hebben de kinderen hun vader nog.ik vind dat zo raar als moeder zijnde om mijn kinderen achter te laten en zeggen ok ik ga verder met mijn leven dan heb ik zo iets van hallo je hebt wel een verantwoordelijkheid het zijn geen poppen die je zo maar de huisvuil kan zetten.ik vind het ook wel hartbrekend dat de kinderen de liefde en zorgzaamheid dat een moeder hoort te hebben jegens haar kinderen niet kunnen meemaken of voelen.maar ik weet wel zeker met een vader als hij dat zijn kinderen zelfs de moeder niet zullen missen.ik hoop voor hun een gouden toekomst tegemoet met veel meer liefde en gezondheid en dat ze altijd zo samen gelukkig zullen blijven en dat de vader ook een lieve vrouw zal ontmoeten die hem wel waardeerd als echtgenoot en vader voor de kinderen. ik ben super trots op mijn moeder omdat ze mij en mijn zus ook als alleenstaande heeft opgevoed in moeilijke tijden heeft ze het ook nooit opgegeven.IK HOU VAN JOU mijn lieve mama ik wou dat er meer mamas waren als u.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Johanneke
  Kippenvel papa jay! Zo'n vader zouden veel kinderen willen. Alles geven voor je kinderen. Top vader en zo liefde vol! Kunnen we veel van leren. Ga zeker doneren. Knuffel voor jullie
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Robert
  Het is heel knap wat hij doet maar toch een kritisch kanttekening. Hoe kan iemand met 5 schoolgaande kinderen €3780 per maand kwijt zijn aan opvang?Hoe vaak gaan ze dan naar de opvang want hij geeft zelf aan maar 18 uur per week te werken. Plus het feit dat belastingdienst flink meebetaald aan kinderopvang , kan ik de 3780 niet echt plaatsen.
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  Maja
  Zoveel respect voor deze man geweldig.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Zaahida
  Echt respect wat jij als vader doet, ik ben zelf ook alleenstaande moeder van 3 kids. Vader ging steeds vreemd en nu heeft hij zelf afstand gedaan van ze kids alleen voor een ander vrouw. Hoe kan je zo wreed zijn, daarom is het heel mooi om te zien dat niet alle vaders slecht zijn. Ik heb heel veel bewondering en respect hoe liefdevol jij je kids opvoed. Nu is het moeilijk maar later als je kids zelfstandig worden zullen zij voor jou zorgen dat is 1 ding zeker. Heel veel geluk met je mooie/lieve kids!!!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Sur
  Respect je bent geweldig in de opvoeding.ben trotr op je
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Soraya
  Jay respect respect respect!!!! Ik heb veel bewondering voor jou. Als alle mensen 1 derde van jou gehad hadden was er zeker nooit oorlog in deze wereld geweest. Jou kinderen zullen jou nooit vergeten dat jij hun nooit in de steek heb gelaten. Met alle respect hoor maar wat is met die hart van je ex gebeurd. Hoe kan je je kinderen in de steek laten ik snap het niet. Ik heb zelf 4 kinderen en ik kan het niet begrijpen hoe ik dat zou moeten doen. Jij bent een kanjer en je wist donders goed wat je moest doen toen je vader werd. God bij mij Allah heeft jou dit gegeven op deze manier omdat jij dit kan. Hij geeft alleen dingen die je aankan en niets anders. Ik hoop dat je de ware mag vinden , Allah help jou en je kinderen inshallah vergeet dat nooit. Groeten en veel liefs je zuster
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Shanny
  Petje af.. voor je jah.je ben geweldig dushi. Goed dat je heb geaccepteerd en doorgegaan God ziet alles hij zal je zeker troosten. Je kan trots zijn op zelf omdat je ben goed bezig..xx
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Abonnee
  Ik heb respect voor deze vader hoe hij het aanpakt, dat zeker. Maar ik hoop dat de mensen die geven ook iets doen voor al die alleenstaanden met kinderen, die het moeilijk hebben, want die komen niet zo in de belangstelling. Die houden het liever voor zich, hoe moeilijk ze het hebben.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  TsM
  En of jij een profpappa bent!! Heb met vol verbazing en bewondering gekeken hoe je t allemaal doet. Ik ben alleenstaande moeder van een kind en inmiddels 3 exen verder. De 1 heeft nooit naar z'n kind om gekeken, de ander wil dr alleen zien als t hem uitkomt en de laatste heeft nooit naar dr omgekeken die was maar op 1 ding uit en heeft me 2.5 jr zo belazerd en misbruikt. Nou papa Jay..ik heb veel te laat het licht gezien en blijf het alleen doen. Als jij 5 prachtige kids zo groot kan krijgen , moet t mij ook lukken met 1? en ja..ik dacht ook : sjonge wat zou ik die man graag willen helpen en als ik je buurvrouw zou zijn geweest had ik dat zeker gedaan! En nee...ik zou er niks voor terug hoeven hebben of een relatie willen. Voor mij geen man meer, maar iemand helpen als dat nodig is zonder iets terug te willen krijgen maakt de wereld wel een beetje mooier. Ga zo door papa Jay. Maar als t even kan...probeer ook aan jezelf te denken..ik weet t ...kids gaan altijd voor. Dat heb ik duidelijk gezien bij je.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Joël
  Wat een inspiratie. Respect dekt de lading niet!
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  Daisy
  Ik ben zelf alleenstaande mama van 2 pracht jongens. Vader ook niet in beeld. Het is vooral moeilijk als mijn oudste denkt dat het aan hem ligt. Hier kruipt ook hij de nachten naast mij. En je reactie op daten. Idd hoe dan?? Ik werk 30 uur in de week. Als je thuis bent moet alles in orde zijn voor de kindjes. Hun gaan voor op alles. Zolang hun gelukkig zijn ben ik dat ook. Respect en ga zo door. Zijn pracht kids en met liefde komen ze een heel eind
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Renske Meems
  Jay. Je bent een fantastische man. Zo voor je kinderen zorgen en dan ook nog een fulltime baan hebben. Heb heel veel respect voor je.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Jaylee
  Waar is de moeder eigenlijk heen
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Alexandra
  Tranen in me ogen ben zelf alleenstaande moeder van 4 kinderen was 16 bij de eerste zij is nu 10 en Haar zus is nu 4 en broertje is 2 Vaders zijn niet in beeld meer.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen