Gezond & mooi

Zo kom je uit de januari-dip

Het is koud en donker buiten, de feestdagen zijn voorbij en er is vast niks terecht gekomen van je goede voornemens. Veel mensen hebben last van een januari-dip. Met deze tips ben je er zo vanaf!

Zoek een nieuwe sport
Tijdens het sporten maak je endorfine aan: een stofje waar je gelukkig en energiek van wordt. Beginnen aan een nieuwe sport, een die bijvoorbeeld al heel lang op je lijstje stond, geeft je weer een flinke motivatieboost. Niet zo sportief? Zorg dan dat je ’s middags even naar buiten gaat. Zo krijg je toch wat beweging én voldoende daglicht.   

Maak het weer gezellig thuis
Na het opruimen van de feestelijke kerstversiering blijft er vaak een ongezellig huis over. Geef je huis een flinke make-over: gooi oude spullen weg, schuif met meubels en koop nieuwe accessoires. Door lichtsnoeren te laten hangen en kaarsen op tafel te laten staan, houd je het kerstgevoel nog een beetje vast.

Zeg wat vaker nee
Onze agenda zit vaak bomvol: eten met vrienden, sporten, een familieverjaardag. Durf eens vaker nee te zeggen tegen dingen die je liever niet zou doen, dat voorkomt veel stress. Zo houd je meer tijd over voor dingen die je wél leuk vindt.

Schrijf op wat je geleerd hebt
Ben jij somber omdat het maar niet lukt om je goede voornemens vol te houden? Maak dan eens een lijstje met de positieve dingen die je vorig jaar gedaan hebt. Ben je afgevallen? Ben je gestopt met roken? Schrijf het op! Zo krijg je een beter gevoel over jezelf en heb je meer motivatie voor nieuwe voornemens. 

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram