Persoonlijke verhalen

Vriendin 49: Reeya en haar man zijn gelukkig met hun open huwelijk

“Ik heb een minnaar, mijn man een minnares”

Niemand weet ervan, maar Reeya (45) en haar man Hans (45) hebben al vijf jaar een open relatie. “Mijn minnaar zie ik echt als een cadeautje, maar mijn huwelijk met Hans blijft het allerbelangrijkst.”

Reeya: “Dat ik een minnaar heb en mijn man een maîtresse, weet niemand. De reden dat we het stiekem doen, is dat we niet willen dat de kinderen het weten. We willen ze er niet mee belasten. Nu nog niet althans. Een ander toelaten in je relatie is niet zonder gedoe. Je kunt je zelfs afvragen of het verstandig is. Maar goed, niet elke relatie is hetzelfde. Net als vakanties. De één gaat voor een complete all-inclusivereis, de ander kiest een spannende jungletocht. Wij kozen voor die jungle, ook al wisten we niet waar we aan begonnen en wat we tegen zouden komen. En eerlijk gezegd waren we daar ook niet op voorbereid.”

Op afstand houden
“Hans en ik kennen elkaar al vanaf ons zestiende. Hij was mijn eerste vriendje. Sterker nog, voordat ik Hans leerde kennen, had ik zelfs nog nooit met een andere man gezoend. Ik was dus behoorlijk van slag toen een van mijn collega’s, laten we hem Dirk noemen, meer dan gemiddeld aandacht aan me besteedde. Ik wist dat Dirk gescheiden was en geen vriendin had. Als we gingen lunchen, kwam hij altijd naast me zitten. Gezellig kletsen, grapjes maken en af en toe raakte hij heel subtiel mijn hand aan. Als je nog nooit door een andere man bent aangeraakt, is zoiets al heel wat. Ik kreeg complimentjes van hem en voor ik het goed en wel in de gaten had, waren we aan het flirten. Er broeide iets tussen ons. Ik moet eerlijk toegeven: ik vond dat spannend, maar tegelijkertijd doodeng. Ik was benieuwd hoe het zou zijn om met hem te zoenen. Misschien zelfs nog een stapje verder te gaan. Ik fantaseerde daarover. Begrijp me goed: dit stond los van Hans. Ik hield en hou zielsveel van hem. Het laatste wat ik wilde, was hem kwetsen. Aan de andere kant kon ik mijn gevoelens voor Dirk niet zomaar negeren. Ik ben geen type dat straks als ze tachtig is op haar leven wil terugkijken met spijt, omdat ik sommige dingen niet heb gedurfd. Toch besloot ik Dirk voorlopig op afstand te houden. Natuurlijk lukte dat niet. Als je verliefd bent, ga je altijd een stapje verder dan je van plan bent. Vlak voor de zomervakantie
zoende ik met hem. Al had ik daar meteen spijt van. Ik kon nu drie dingen doen: alles verzwijgen en stoppen met Dirk. Zwijgen en er stiekem mee doorgaan. Of open kaart spelen. Ik wilde Hans beslist geen pijn doen. Maar ik zag ook wel in dat het daarvoor te laat was.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 49.

Heb jij ook een open relatie of wil je een reactie kwijt? Dat kan op ons forum. 

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

hj.rita

waarom moet houden van tot 1 partner beperkt blijven? Je mag van meerdere broers, zussen, vriendinnen enzv.enzv. houden! echter maar 1 man………..wie bepaalt dat dan?

Beantwoorden

Instagram