Persoonlijke verhalen

Vriendin 10: Diana kan haar kinderen geen liefde geven

“Als ik eerlijk ben, vind ik mezelf geen goede moeder”

Diana (42) is een alleenstaande moeder en heeft drie kinderen van tien en negen. Ze vindt zichzelf geen goede moeder, omdat ze hun geen liefde kan geven. “Als mijn dochter zegt dat ze van me houdt, krijg ik met moeite ‘ik ook van jou’ over mijn lippen.”

Diana: “Gisteren vroeg mijn jongste zoon Denzel van negen het me nog: ‘Mama, waarom wilt u mij niet even knuffelen? Ik heb zo’n buikpijn.’ Ik antwoordde dat hij niet moest zeuren en dat hij een stoere jongen moest zijn. Met moeite gaf ik hem een aai over zijn bol. Ik weet dat hij hunkert naar mijn liefde, maar ik kan het hem gewoon niet geven. Iets weerhoudt me. Ik voel nooit de behoefte hem of mijn oudste twee kinderen vast te pakken of te kussen. In mijn ogen maakt dat me een ontaarde moeder. Of in ieder geval voldoe ik niet aan de standaard.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Heb jij ook moeite om liefde te geven aan je kinderen?

Nee

Ik voel onvoorwaardelijke liefde voor mijn dochter. Bij haar geboorte was dat wel iets anders omdat ik in een depressie kreeg. Maar ik heb er hard aan gewerkt en voel alleen maar liefde voor mijn troelaatje. Ik zeg het dan ook vaak tegen haar :inlove:

Nee

Hopelijk zijn er anderen (vader, opa’s, oma’s, tantes, ooms) die de kinderen van Diana wél liefde kunnen geven !

Nee

ben wel beetje kriebelig van lezen van artikel. Ze zegt dat ze in iedergeval er voor haar kinderen is en je dat niet kan zeggen van hun vader. Maar als je dochter zegt ik hou van je mama dan hunkert ze naar een knuffel terug. Kinderen kunnen er niets aan doen dat de vader weg is, ga genieten van je kinderen, daar krijg je juist energie van, je zult zien hoe de kinderen genieten als je ze een dagje meeneemt naar e.o.a leuk park, strand of iets dergelijks.

Nee

:inlove:ik hou van mijn kids….onvoorwaardelijk..liefde geven …is liefde ontvangen…voorwwaardelijk verbonden….love ❤

Nee

Ik kan mij niet vinden in het verhaal hierboven. Ik werd er zelfs beetje boos over. De kinderen zijn weer de dupe. Laat dan helemaal geen derde kindje komen.
Mijn advies,ga in therapie om je
Kinderen liefde te kunnen geven,want je zegt gelukkig sla ik ze niet,maar je mishandelt ze wel fysiek op deze manier en dat is net zo erg.

Instagram