Bewezen: met een babystem tegen je hond praten helpt écht

Praat jij niet alleen met een hoog stemmetje tegen baby’s, maar ook tegen je hond? En word je daar vaak raar op aangekeken? Nou, het blijkt hartstikke goed te zijn.

Babystem

Het klinkt misschien een beetje vreemd om met een babystem tegen je hond te praten, maar het blijkt juist heel goed te zijn. Onderzoek van de Universiteit van New York wijst uit dat het praten met een hoog stemmetje en veel emoties de communicatie tussen hond en mens verbetert. Door zo’n babystem op te zetten, is je hond sneller geneigd om commando’s op te volgen. Ook willen ze nog meer tijd met je doorbrengen.

Positieve invloed

Eerder werd al onderzocht dat het praten met een babystem een positieve invloed heeft op de communicatie tussen volwassenen en kinderen. Nu blijkt het dus ook te werken bij honden. “En de dieren reageren er positiever op dan wanneer ze met een normale stem worden aangesproken”, vertelt hoofdonderzoeker Katie Slocombe.

Lees ook: Dít zijn de 100 populairste hondennamen van het afgelopen jaar

Hondgerichte onderwerpen

In het onderzoek moesten dertig volwassen honden als eerste luisteren naar een persoon met een babystemmetje die over hondgerichte onderwerpen sprak. Denk aan: ‘Wat ben jij een brave hond’. Daarna deden ze hetzelfde, maar dan over een ander onderwerp, bijvoorbeeld ‘ik ben naar de bioscoop geweest’. Een andere groep vertelde hetzelfde aan de honden, maar deed dat met een normale stem. Wat bleek? De honden reageerden het beste op hondgerichte communicatie met een babystem. Mocht iemand ooit nog commentaar hebben op jouw gekke stemmetje: de wetenschap zegt dat het werkt.

Lees ook: Bewezen: mensen met een hoog IQ drinken méér en het liefst wijn

Bron: Metronieuws Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen