Persoonlijke verhalen

Esmee gebruikte social media om haar man te ontmaskeren

“Via Facebook ontdekte ik dat mijn man vreemdging”

Esmee (37) vermoedde dat haar man een affaire had. Ze maakte een nep-Facebook- account aan en probeerde zo achter de waarheid te komen. “Na maanden in het duister tasten had ik eindelijk keihard bewijs dat Tim vreemdging.”

Esmee: “Die bewuste donderdagmiddag, vier maanden geleden, was er weer een berichtje via Facebook van ‘mijn nieuwe vriendin’. We kenden elkaar nu drie maan- den en stapje voor stapje had ik haar vertrouwen gewonnen. Ik had opmerkingen gemaakt over onze gezamenlijke interesses − die er in werkelijkheid amper waren, maar door haar lijstje favorieten op Facebook wist ik onder meer dat ze trouw naar Utopia keek en dol was op paarden. Ook had ik wat persoonlijke dingen over mezelf verteld, dingen die niet klopten maar openhartig klonken. Ik ben slim genoeg om te weten dat dit een ander ook uitnodigt tot openheid. En ja, die donderdag kreeg ik het antwoord dat ik zocht. Mijn vermoedens werden bevestigd, en hoe… Gek genoeg voelde ik alleen maar opluchting. Na maanden in het duister tasten had ik nu keihard bewijs: mijn man Tim had een affaire. Met de vrouw met wie ik stiekem − onder een valse naam en met een fake Facebookaccount dat ik speciaal had aangemaakt − contact had gelegd.”

Veel liefde
“Dertien jaar zijn we al samen, Tim en ik. Al die tijd ben ik nooit bang geweest dat hij me zou bedriegen. Toen ik hem leerde kennen, was hij namelijk net zelf bedonderd. Hij had zijn ex aangetroffen met zijn beste vriend, in hun vakantie- huisje. Al snel na onze ontmoeting, waarbij hij zich voordeed als man van de wereld, ontdekte ik het gekwetste jongetje in hem dat nog veel pijn had. Ook ik had mijn problemen. Zo wilde mijn moeder mij niet meer zien. Bij elkaar vonden we troost. Hij bood mij een schouder om op uit te huilen, en ik hem. En er was liefde tussen ons, veel liefde. Ik blijf erin geloven dat dit echt was, anders blijft er niets van me over.

Lees het hele verhaal in Vriendin (40) van deze week of praat mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Anoniem

claudia:als laatste zin staat ik heb gewonnen,wat heb je gewonnen?een vent die je bedonderd heeft,niet eerlijk geweest is en een beste knauw op je vertrouwen?gefeliciteerd!

Beantwoorden

Instagram