Dít is waarom we onze partner soms iets minder aantrekkelijk vinden

Komt het weleens voor dat je jouw partner ineens minder aantrekkelijk vindt? Je bent niet de enige. Een onderzoeker legt uit hoe dat komt.

Komt het weleens voor dat je jouw partner ineens minder aantrekkelijk vindt? Je bent niet de enige. Een onderzoeker legt uit hoe dat komt.

Verandering in hormonen

Volgens een onderzoek van Francesca Righetti, een professor aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, kan het weleens te maken hebben met onze hormonen. Ze liet 33 vrouwen, die op dat moment geen hormonale anticonceptie gebruikten, twee weken lang een urinetest doen om de hoeveelheid oestradiol, progesteron en testosteron te controleren. Daarnaast moesten zij en hun partners iedere dag een vragenlijst invullen over hun relatie. Ben je tevreden over jullie relatie? Hoe aantrekkelijk vind je jouw partner? De koppels moesten op dat moment minimaal vier maanden samen zijn.

Lees ook: 5 redenen waarom jij nú een massage van je partner verdient

Negatieve gedachten

Uit het onderzoek blijkt dat wanneer de hoeveelheid oestradiol omhoog ging (wat meestal vlak voor de ovulatie gebeurt), zowel de vrouw als haar partner een stuk negatiever over hun relatie dacht. Ook vonden de vrouwen hun partners minder aantrekkelijk. “De verandering in het hormoonniveau van vrouwen heeft effect op hun mentale gesteldheid en de manier waarop ze naar hun partner kijken”, legt Righetti uit aan PsyPost. Opvallend genoeg hadden de koppels in die periode niet minder vaak seks. “Hormoonveranderingen maken van een slechte relatie geen goede relatie, en andersom”, aldus Righetti. “Maar het kan soms wel voor wat turbulentie zorgen in een gezonde relatie.”

Ook interessant: Vliegensvlug of op je dooie gemak? Zó lang duurt een gemiddelde vrijpartij

Bron: Redonline Foto: Getty Images

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen