Gezond & mooi

Mindfulness op je telefoon: dit zijn de beste apps

Behoefte aan rust in je hoofd? Dan kunnen deze mindfulness- en meditatieapps je misschien helpen.

Met mindfulness probeer je met je aandacht meer in het hier en nu te zijn. Je geniet meer van het moment en accepteert dingen zoals ze zijn. Dat klinkt moeilijk, maar met deze apps leer je het stap voor stap.

Headspace
Met deze laagdrempelige app maak je goed kennis met meditatie. In sessies van tien minuten leer je de basistechnieken. Handig voor het slapen gaan of juist als je net wakker bent.
Prijs: de eerste tien dagen zijn gratis. Daarna betaal je € 12,99 per maand
Voor: iOs en Android
Taal: Engels

VGZ Mindfulness coach
In deze app vind je oefeningen om je te ontspannen in iedere omgeving. Of je nu aan het werk bent, in de trein zit of thuis bent. Je kunt losse oefeningen kiezen, maar ook een programma van vijf weken volgen.
Prijs: gratis
Voor: iOs en Android
Taal: Nederlands

Buddhify
Veel mensen zijn enthousiast over deze app: hij ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook makkelijk in gebruik. Op basis van de situatie waar je in zit, kies je een oefening. Bijvoorbeeld als je aan het wachten bent, net in bed ligt of veel stress hebt.
Prijs: € 5,49
Voor: iOs en Android
Taal: Engels

Lees ook: zen in vijf minuten met deze ademhalingsoefeningen

Stop, breathe & think
Een goede app voor beginners. Hij vraagt eerst naar je stemming en koppelt daar een oefening aan. Daarna kun je kiezen uit drie verschillende oefeningen. Als je de app regelmatig gebruikt, krijg je een sticker.
Prijs: gratis
Voor: iOs en Android
Taal: Engels

Calm
Deze app is door Apple uitgeroepen als een van de beste apps van 2017. In de gratis versie krijg je een introductie van 7 dagen. Daar kun je kiezen uit ontspanningsoefeningen en rustgevende geluiden.
Prijs: naast gratis versie kun je kiezen voor een abonnement van € 9,99 per maand of € 39,99 per jaar.
Voor: iOs en Android
Taal: Engels

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

antonia0318@hotmail.nl

Je telefoon uitzetten… helpt ook!!!

Beantwoorden