Placeholder

Marjo blog 24: Met frisse moed

Het jaar 2013 heeft Marjo een boost gegeven om er weer tegenaan te gaan. Even stond de wijzer van de weegschaal stil, maar komend jaar gaat ze met nieuwe energie én Weight Watchers richting het streefgewicht.

Het jaar 2013 heeft Marjo een boost gegeven om er weer tegenaan te gaan. Even stond de wijzer van de weegschaal stil, maar komend jaar gaat ze met nieuwe energie én Weight Watchers richting het streefgewicht.

De weken vliegen werkelijk voorbij. We zitten alweer in de tweede week van januari. Overal lees en hoor je dat er mensen zijn die aan de “lijn” doen. Volgens mij is dat toch wel goed voornemen nr. 1. Ik doe daar niet aan mee! Nee echt, aan de “lijn” doe ik niet. Wel let ik op mijn voeding en probeer ik veel te bewegen. Dat is toch een andere insteek.

Aan de lijn ben je voor even, je lichaam krijgt daarmee even een schok te verwerken. Zodra je weer “normaal” gaat eten (lees: te veel) wordt alles meteen omgezet in vet, omdat het lichaam in de spaarstand is gegaan en gaat hamsteren omdat het niet nogmaals zoveel ellende mee wil maken. Nee, die tijd heb ik ver achter me gelaten. Inmiddels weet ik beter en met Weight Watchers methode zit het helemaal goed. 

Onlangs heb ik me verdiept in het boek Gezond Gezin van Weight Watchers. Een prachtig boek met heel veel informatie, maar ook met heerlijke recepten. Echt de moeite waard! Hierna ga ik beginnen aan Gezond koken in een handomdraai, uiteraard ook van Weight Watchers. Ik zal jullie op de hoogte houden. Zoals gezegd in mijn vorige blog, heb ik een aantal producten van Weight Watchers uitgetest en wat is dat ontzettend goed bevallen! Vooral de Crispy Amaretto reepjes waren erg lekker. Ze waren 2 Punten per reepje dus een prima tussendoortje voor de lekkere trek!

 De chocoladetoffees waren heerlijk en helaas vond ik dat niet als enige. Ik geloof dat mijn zoon binnen een dag of twee al mijn toffees had verorberd! Nou ja, alleen maar een goed teken natuurlijk! En ze zijn een stuk beter qua calorieën dan de toffees van de supermarkt. Na al die maanden bijna niet gesnoept te hebben, kan ik jullie zeggen dat er een wereld voor me opengaat nu veel tussendoortjes binnen het dagtotaal van de punten vallen. Heerlijk. Maar uiteraard hou ik hier ook rekening met het dagtotaal. En ik let op dat we ook

 genoeg fruit en groente eten. Het allerbelangrijkste natuurlijk. Het nieuwe jaar is voor ons gezellig en sportief begonnen. We maken met het hele gezin en de hondjes heerlijk lange wandelingen. Voordeel van het nieuwe jaar is de spirit die het je weer geeft. Waar ik maandenlang stil stond (ook bewust omdat ik mijn lichaam na de 22 kilo even rust wilde geven) gaat het nu weer heerlijk de goede kant op met de wijzers van de weegschaal. Dit jaar wil ik gewoon op mijn streefgewicht komen. Uiteraard hou ik goed in de gaten dat het streefgewicht wel moet passen bij mijn lichaam, maar voorlopig kunnen er nog wel wat kilo’s af!

Tenslotte nog even terugkomend op mijn vorige blog en Vriendin: het verhaal van mijn vriendin Annemieke en mij samen zal iets later geplaatst worden. Zodra ik weet wanneer zal ik het jullie zeker melden. Erg spannend hoor……

Graag tot over twee weken. Dan hoop ik dat ik jullie goed nieuws kan vertellen over het afvallen! Doen jullie mee?

Liefs Marjo

 

 

 

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!