Beauty

Deze 6 make-up kwasten zijn onmisbaar en hiervoor gebruik je ze

Make-upkwasten: je hebt ze in allerlei soorten en maten. Maar welke moet je eigenlijk gebruiken en waarvoor? Wij leggen het je uit.

Make-up aanbrengen met je vingers is eigenlijk een grote no-go, want het is niet zo hygiënisch! En met kwasten gaat het ook een stuk gemakkelijker en preciezer. Welke kwasten moet je écht in huis hebben en hoe gebruik je ze?

Onderaan vind je onze favoriete make-up kwasten.

1. Foundationkwast 

De foundationkwast is voor vloeibare foundation. Deze kwast is altijd van synthetisch haar, dus niet van dierenhaar. Met een foundationkwast kun je je foundation mooi dekkend aanbrengen.

2. Kabukikwast

Een kabukikwast is een heel kort, bol kwastje zonder steel en is bedoeld om foundations en poeders mee aan te brengen. Een kabukikwast heeft heel veel haartjes die dicht op elkaar zitten en geeft daarmee een heel dekkend resultaat.

3. Blushkwast

De naam zegt het al: een blushkwast gebruik je om blush mee aan te brengen. Een blushkwast is multifunctioneel, want deze is ook prima te gebruiken voor het aanbrengen van highlighter en bronzer.

4. Poederkwast

Voor het aanbrengen van gezichtspoeder kun je een poederkwast gebruiken. Poederkwasten vind je in verschillende groottes. Het voordeel van een grote poederkwast is dat je met een paar vegen klaar bent en het resultaat heel naturel oogt.

5. Oogschaduwkwast

Voor het aanbrengen van oogschaduw op je ooglid heb je natuurlijk een oogschaduwkwast nodig. De meeste oogschaduwkwasten zijn plat en verkrijgbaar in verschillende maten. Er is geen specifieke grootte voor het beste resultaat, het is maar net wat je zelf het prettigst vindt werken.

6. Blendingkwast

Met een blendingkwast kun je oogschaduw heel mooi vervagen (blenden) en verschillende kleuren in elkaar over laten lopen. Mocht je alleen een blendingkwast hebben, dan kun je hier ook je oogschaduw mee aanbrengen. Maar het allerbeste is toch oogschaduw aanbrengen met een oogschaduwkwast.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel