Petra: 'De man van mijn beste vriendin werd verliefd op mij'

Yanna heeft twee mannen: ‘Bij de een voel ik liefde, bij de ander is het lust

Yanna (37) had nooit verwacht dat ze haar grote liefde Paul zou bedriegen. En toch gebeurde dat, nadat ze wat ging drinken met een collega. Inmiddels heeft ze een affaire met hem. ”Ik krijg maar geen genoeg van de seks.”

Aanzoek

Yanna: “Twee weken geleden gebeurde dat waarop ik al zo lang had gehoopt. Ik kreeg een huwelijksaanzoek! Ik fantaseerde daar al over toen ik Paul nog maar een maand kende. Met de vader van mijn dochter ben ik nooit getrouwd geweest. Gelukkig maar, dat maakte onze breuk een stuk simpeler. Maar ik hoopte toch echt ooit nog eens een bruidsjurk te dragen en voor al mijn familie en vrienden te verklaren dat ik de man van mijn leven had gevonden en, niet minder belangrijk, dat iemand expliciet uitsprak voor altijd bij mij te willen blijven.”

Boos op mezelf

“Paul wist van mijn grote wens om ooit te trouwen, maar verstandig en nuchter als hij is, ging hij niet over een nacht ijs. Maar inmiddels zijn we drieënhalf jaar bij elkaar en we wonen ook al een tijd samen. Dus dacht hij: dit is het juiste moment. Hij had zijn aanzoek goed voorbereid en een verrassingsweekendje naar Berlijn geboekt. Mijn dochter, die hij als de zijne is gaan zien, bleef bij mijn ouders.

Ik was overdonderd toen hij me die dag van mijn werk haalde en zonder uitleg naar Schiphol reed. En ik vermoedde totaal niet dat hij diezelfde avond in een chic restaurant voor me op zijn knieën zou gaan. Hij opende een rood fluwelen doosje en daarin zat een prachtige ring. Natuurlijk moest ik huilen en zei ik ja. Ik omhelsde en zoende hem en aan tafeltjes om ons heen werd geklapt. Het was net een scène uit een feelgoodfilm. Maar toen ik even later op de wc zat, voelde ik me allesbehalve gelukkig. Ik kon wel janken en ik was zo in de war. Boven alles was ik woedend op mezelf. Nu kwam mijn droom eindelijk uit, maar kon ik er niet van genieten. En het was allemaal mijn eigen schuld, ik had me willens en wetens in de nesten gewerkt. Want ondanks dat ik heel happy was met Paul, was ik toch vreemdgegaan. Dat is uit de hand gelopen en zorgt nu voor totale vertwijfeling.”

Spannende jongen

“Een paar maanden geleden ben ik een affaire begonnen met iemand van mijn werk. Een jongen van de ict-afdeling, die mij hielp toen we overstapten op een nieuw systeem. Vanaf het moment dat ik hem zag, was er erotische spanning tussen ons. Hij maakte ondeugende grapjes en gluurde ongegeneerd in mijn decolleté. Ik heb flinke borsten en krijg wel vaker aandacht van mannen om die reden. Meestal zeg ik dan iets als: ‘Mijn ogen zitten hoger, hoor.’ Maar deze jongen, Tim, deed het zo onbevangen, dat ik het wel charmant vond. En ik voelde me gevleid: ik was duidelijk een jaar of tien ouder en dan is het toch leuk als zo’n jonkie je mooi blijkt te vinden. We spraken elkaar daarna nog een paar keer aan de telefoon, omdat ik wat technische vragen had. Op een gegeven moment vroeg hij brutaal: ‘Ga je straks wat met me drinken?’

Op een ander moment had ik ongetwijfeld nee gezegd. Ik ga nooit in op aandacht van andere mannen, ik ben veel te happy met Paul. Bovendien heb ik een druk leven: naast mijn baan zorg ik voor mijn moeder, heb ik een puberdochter die veel aandacht vraagt en omdat Paul zo’n vijftig uur per week in zijn eigen bedrijf steekt, doe ik het meest in het huishouden. Maar juist dat weekend zorgde mijn broer voor mijn moeder, mijn dochter logeerde bij een vriendin en Paul was naar een beurs in het buitenland. Ik had me verheugd op een avondje ongestoord zappen op de bank en een uitgebreid bad. Maar een drankje met deze mooie, spannende jongen was opeens wel heel verleidelijk. Eén drankje kon geen kwaad, toch? Dat er meer zou gebeuren, sloot ik uit.

Vreemdgaan, dat was niets voor mij. Dat zou ik nooit doen. Ik wist immers hoeveel pijn je de ander daarmee kunt doen: mijn ex, de vader van mijn dochter, heeft mij bedrogen. Terwijl ik dacht dat we een goede relatie hadden, lag hij elke maand wel een keer met een ander in bed. Ik ben door een ongelofelijk diep dal gegaan toen ik dat ontdekte, het kostte me veel moeite om mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde terug te vinden. Dus ik, die mijn grote liefde Paul datzelfde zou aandoen? Onmogelijk.”

Lees ook: Mariska had een trio met twee mannen: ‘Het ging steeds verder, wild en zacht tegelijk’

Overspoeld door passie

“Drie uur later stond ik met Tim te zoenen. De wijn die we hadden gedronken op een bodem van enkel wat bitterballen, had er stevig ingehakt. En Tim bleek buiten kantoor nog veel aantrekkelijker en grappiger te zijn. Tijdens het kletsen had ik steeds naar hem zitten kijken. Naar zijn blonde krullen. De kuiltjes in zijn wangen. Zijn grote handen en behaarde onderarmen. De spieren van zijn schouders, die goed zichtbaar waren in zijn shirt. En zijn billen, waar ik vol zicht op had als hij aan de bar nog een rondje voor ons bestelde. Ik smolt.

Ik hou van seks, zeker in het begin van een relatie heb ik continu zin. Maar de lust en passie waardoor ik nu werd overspoeld, waren nieuw voor me. Alle gedachten aan Paul, aan wat hoort, wat kan en niet kan, verdwenen. Ik wilde deze jongen, no matter what. Dus toen we buiten stonden en hij me in een donker hoekje tegen de muur duwde, liet ik me door hem zoenen. Hij drukte zich tegen me aan en ik voelde hoe opgewonden hij was. Toen hij me vroeg of ik met hem meeging naar huis, was ik niet in staat om nee te zeggen. Ik wilde deze jongen, of het nu goed of slecht was. Eén keer. Eén keertje maar. Ik gunde het mezelf. Juist in deze periode, waarin ik altijd voor iedereen klaarstond, mocht ik toch best eens onbekommerd genieten?”

Eén keer of meer?

“Tim en ik beleefden een fantastische nacht. Met Paul heb ik een prima seksleven, we zijn goed op elkaar ingespeeld en de seks is altijd bevredigend. Maar die viel in het niet bij wat ik nu beleefde. Ik vond Tim zo mooi, zo sexy, dat ik op de toppen van mijn opwinding zweefde. We bleven vrijen.

De volgende ochtend vertrok ik vroeg, mijn dochter zou thuiskomen en zij mocht niet weten dat ik niet thuis had geslapen. ‘Tot een volgende keer’, fluisterde Tim in mijn oor, toen ik de deur uitging. Echt niet, dacht ik. Ik was net thuis gelukkig, toen mijn dochter binnenstapte. We waren dat weekend samen en hadden het reuzegezellig. ‘Wat ben jij vrolijk, mama’, zei ze een paar keer. Dat klopte, ik liep over van energie. Schuldig voelde ik me niet. Ook niet toen Paul twee dagen later thuiskwam. Gek misschien, maar wat ik met Tim had meegemaakt, stond voor mijn gevoel los van mijn liefde voor Paul. Ik hield geen splintertje minder van hem. En ’s avonds vond ik het ook weer fijn om met hem naar bed te gaan, ik denk dat ik zelfs uitbundiger was dan normaal. Dus ik deed hem toch niet tekort?”

Meteen verslaafd

“Maar toen ik anderhalve week later weer afsprak met Tim, voelde ik me wél schuldig. Ik vreesde toen al dat het niet bij die afspraak zou blijven. Ik had al die dagen ontzettend naar hem verlangd. Ik was niet verliefd, maar ik wilde zo graag nog een keer zijn lichaam voelen. Over heroïne zeggen ze dat je al na één keer gebruiken verslaafd bent. Zo voelt het ook met Tim. Ik werd als door onzichtbare draden naar hem toegetrokken. Na afloop had ik mijn shot gekregen, maar ik droomde alweer over de volgende keer.

Onze affaire duurt nu een paar maanden. We zien elkaar ongeveer een keer per week. Ik had gehoopt dat mijn lustgevoelens zouden afnemen, maar dat is niet het geval. Ik kan niet meer zonder Tim. Al zou ik nooit een serieuze relatie met hem willen. Door zijn leeftijd zit hij in een heel andere levensfase. Hij gaat veel uit, drinkt stevig. Zijn huis is een zooi – ik moet hem vragen af en toe zijn bed te verschonen, dan voel ik me bijna zijn moeder – en kinderen, daar heeft hij niets mee. Hij zou nooit een volwaardige partner voor mij kunnen zijn, zoals Paul dat wel is. Maar in bed is hij fantastisch en krijg ik maar geen genoeg van hem.”

Hetzelfde riedeltje

“De passie die ik voel voor Tim, heeft inmiddels wel zijn weerslag op mijn relatie met Paul. Misschien komt het uit schuldgevoel, misschien ook doordat ik verwend ben door Tim, maar ik heb niet meer zo veel zin in seks met Paul. Het is vaak toch hetzelfde riedeltje. Hij is minder strak en knap dan Tim. En hoewel mijn lichaam ook niet perfect is, ben ik toch kritischer op Paul. Ik hou nog wel steeds ontzettend veel van hem. Als ik zie hoe hij met mijn dochter omgaat, hoe lief hij is voor mijn moeder, mij in mijn armen neemt als ik moe uit mijn werk kom of mijn voeten masseert voor de televisie, stroomt mijn hart over van liefde. Hij is zijn gewicht in goud waard. Zo’n warme, eerlijke man op wie je altijd kunt rekenen en die mij weer een echt thuis heeft gegeven na de puinhoop waarin mijn ex mij had achtergelaten – die mag ik toch niet op het spel zetten? Ik wil met hem oud worden. En met zijn huwelijksaanzoek van twee weken
geleden heeft hij laten blijken dat hij er net zo over denkt. Hij wil zich aan mij binden, tot de dood ons scheidt. Al die jaren heb ik niets liever gewild, maar nu het eindelijk zover is, ben ik in de war. Want ik kan natuurlijk niet trouwen terwijl ik nog iets heb met Tim. Wat ik nu doe, is al slecht genoeg – maar als ik daar straks in mijn mooie witte jurk sta en het stralende middelpunt ben, kan ik toch niet de week na die bruiloft weer bij een ander in bed liggen? Dat. Kan. Echt. Niet.”

Moeite met afkicken

“Ik moet het uitmaken met Tim, en wel zo snel mogelijk. Elke keer dat ik hem zie, wordt het risico groter dat ik word betrapt. En dan liggen al mijn toekomstdromen aan gruzelementen. Aan Tim ligt het niet, hij weet hoe de situatie in elkaar steekt en zegt: ‘Als je me niet meer wilt zien, kappen we.’ Ik ben het, die hem steeds weer belt. Ik ben verslaafd aan hem en heb geen idee hoe ik moet afkicken. Het liefst zou ik beide mannen blijven zien, de een voor liefde, de ander voor lust, maar ik weet zeker dat Paul daar nooit mee zal instemmen.”

Lees ook: Angela (52): ‘Ik betrapte mijn man met de buurvrouw’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen