Persoonlijke verhalen

Angela (52): ‘Ik betrapte mijn man met de buurvrouw’

Angela (52) dacht dat ze een gelukkig huwelijk had én dat ze goed bevriend was met haar buurvrouw. Ze had het twee keer mis. ‘Toen ik ze samen betrapte, zei mijn man doodleuk dat hij al bezig was met onze scheidingspapieren’.

Angela: “Na mijn eerste huwelijk was ik tien jaar vrijgezel. Dolblij was ik toen ik op mijn veertigste Ben tegenkwam. Hij is zo’n man die iedereen aan het lachen kan maken en hij droeg mij op handen, dus hij voelde voor mij als het winnende lot uit de loterij. Ben was ook gescheiden, maar woonde nog in hetzelfde huis als zijn ex, met hun twee zoons. Het was voor ons logisch dat hij al snel bij mij in mijn huurhuis introk. We waren erg gelukkig samen. Althans, dat dacht ik.” 

Echt goede vriendinnen
“Toen we bijna tien jaar samen waren, kregen we nieuwe buren. Een stel dat wat jonger was dan wij: Debby en Vincent. Debby kende ik al 25 jaar van gezicht, ze kwam als vijftienjarige al in de bloemenwinkel waar ik werk. Ze bleek heel aardig en ook Ben en Vincent konden het direct goed met elkaar vinden.

‘Geen moment heb ik eraan getwijfeld om Debby als mijn getuige te vragen'  

 

Op een zaterdag ging Ben opeens op één knie voor mij en vroeg of ik met hem wilde trouwen. Natuurlijk wilde ik dat! We hebben er samen op geproost en daarna ben ik snel naar de buren gelopen om het goede nieuws te vertellen. Debby en Vincent waren heel blij voor ons en feliciteerden ons hartelijk. Ik heb er dan ook geen moment aan getwijfeld om Debby als mijn getuige te vragen. Ze kreeg tranen in haar ogen, ze wilde graag. Debby hielp me met het uitzoeken van een mooie jurk en samen regelden we de locatie voor het diner. Het was heerlijk om samen zo veel voorpret te hebben.

Bruiloft
De bruiloft was mooi, het was een fijne dag met een klein groepje mensen. Omdat het voor Ben en mij ons tweede huwelijk was, hoefde het voor ons niet zo uitgebreid. Met twintig gasten hebben we gewoon ergens lekker gegeten, dat was precies hoe we het wilden. Daarna gingen Ben en ik samen op vakantie, even twee weekjes genieten van elkaar.”

Elkaar aanraken
“Toen we weer terug waren, gingen we samen eten met Debby en Vincent om te vertellen over onze reis. Op een gegeven moment viel mijn servet op de grond en toen ik onder de tafel dook, zag ik dat Debby’s en Bens voeten elkaar aanraakten. Ben verplaatste zijn been en mompelde iets over een krappe tafel. Dat vond ik vreemd. Als hij niets had gezegd, had ik er ook niets achter gezocht. Ik vroeg hem later waarom hij zo raar reageerde, maar hij verzekerde me dat er niets aan de hand was. 

Lees het hele verhaal in Vriendin 36. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram