Persoonlijke verhalen

Vriendin 41: De vader van Jessica ligt na een mislukte inbraak in coma

“Stelen mag niet. Maar dit heeft hij niet verdiend.”

Toen de vader van Jessica (21) werd betrapt bij een inbraak, werd hij zodanig toegetakeld door vier mannen, dat hij in coma raakte. “Hij lag op de intensive care, zag er grauw uit en lag de hele tijd te schokken. Ik trok het niet meer…”

“Sinds een paar maanden waren mijn ouders uit elkaar. Na de scheiding bleven mijn zusje van achttien en ik bij mijn vader wonen. Hij was ervoor uitgekomen dat hij homo is. Als gezin hadden we een zware tijd achter de rug. We waren net in wat rustiger vaarwater gekomen. Tot die bewuste vrijdagavond, vorig jaar in november. Om een uur of tien was ik weer thuis. Ik belde mijn vader om te vertellen over het etentje, maar kreeg hem niet te pakken. Dat is niets voor hem. Hij nam altijd op als mijn zusje of ik belde, wij waren alles voor hem. Ik verwachtte dat hij terug zou bellen, maar dat gebeurde niet.”

Lees het hele verhaal van Jessica in Vriendin 41 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Vind jij dat je als bewoner het recht hebt om een inbreker het ziekenhuis in te slaan?

Ik vind wel dat je je mag verdedigen, maar dit gaat erg ver...

Met z’n vieren tegen 1? Dat noem ik geen zelfverdediging meer, maar puur kwaad met kwaad vergelden. Het is echt niet ok van die inbreker, maar uit zelfverdediging geef je misschien een klap of met z’n vieren houd je m in bedwang tot de politie er is. Soms hoor ik hoe erg inbrekers de bewoners toetakelen en getraumatiseerd ze kunnen zijn. Dan denk ik inderdaad, je zou ze toch….. Wil de inbreker je iets doen? Liever hij tegen de grond dan ik. Maar als je met z’n vieren bent, sta je sterker en is dit niet nodig. Laat dit aan de justitie over en speel niet voor eigen rechter. Voor zijn dochter is dit ook erg. En je vader ligt in coma en als je hoort dat ie een misdaad pleegde, dat is helemaal moeilijk om te verwerken. Maar hij blijft je vader.

Nee, dat recht heeft niemand

natuurlijk mag dit never nooit.
Maar wat doen inbrekers mensen aan . Mijn herinneringen aan mijn moeder zijn ook gestolen ,en ja dan verwens je diegene alle slechts toe.
Want waarom zou hij wel het recht hebben jou spullen mee te nemen.

Ja, hij moet uit mijn huis blijven!

Uit verdediging vind ik wel dat je dat mag doen, maar niet zoals in het verhaal, vier op een man.

Instagram