Persoonlijke verhalen

Vriendin 39: ‘Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan’

Al bijna twee jaar loopt Jolanda (40) met een groot geheim rond. Ze heeft een affaire met een oud-klasgenoot, maar een streep door haar huwelijk met Roger (50) zetten, durft ze niet. “Ik leid een dubbelleven. Alleen mijn beste vriendin weet dat ik vreemdga.”

'Diezelfde ochtend ben ik meegegaan naar zijn huis en daar hadden we seks'

 

“Soms vraag ik me af of mijn man het niet allang weet. Of in elk geval sterke vermoedens heeft. Ons huwelijk is al tijden niet meer wat het is geweest. Dat hoeft natuurlijk niet automatisch te betekenen dat de ander een affaire heeft, maar ik zou zelf veel alerter zijn. Misschien wil hij het gewoon niet zien. Roger is tien jaar ouder dan ik. Een onwijs leuke vent, betrouwbaar en ontzettend lief. We zijn nu bijna vijftien jaar getrouwd. Destijds vond ik het spannend, zo’n oudere man. Hij werkte al jaren, had een goed inkomen en een eigen huis. Ik kwam net van school en moest mijn leven nog opbouwen. Lange tijd ging het goed. In de eerste vijf jaar van ons huwelijk hebben we echt van elkaar genoten. We werkten allebei fulltime en in de weekenden trokken we er veel op uit. Stedentripjes, lange strandwandelingen, vaak uit eten, veel stappen; we namen het ervan.”

Erg emotioneel
“Toen in onze vriendenkring de eerste baby’s werden geboren, ging het bij ons ook kriebelen. Alhoewel… vooral Roger had een dringende kinderwens. ‘Ik wil geen stokoude vader worden’, zei hij steeds. Daar kon ik wel in komen. De eerste maand nadat ik met de pil was gestopt, bleek ik zwanger. Helaas was mijn zwangerschap een ramp. Negen maanden lang voelde ik me superellendig. Maar toen ik onze zoon voor het eerst in handen hield, maakte de liefde voor hem alles goed. Roger wilde al snel daarna een tweede. Het leek hem een leuk idee als de kinderen dan later met elkaar konden spelen. Ik zag vreselijk op tegen weer een zwangerschap, maar ik wilde ook niet dat onze zoon enig kind zou blijven. Ook deze zwangerschap was ik niets waard en door de zware bevalling was de nasleep ook vrij heftig. Lange tijd was ik erg emotioneel. Pas toen de oudste naar de kleuterschool ging, werd ik weer een beetje mezelf. Toen ik alles net weer op de rit had, kwam ik door een reorganisatie op straat te staan. Natuurlijk was dat even schrikken, maar het was ook een aanleiding om mijn lang gekoesterde droom uit te laten komen: ik werd freelancer. Nu kon ik vanuit huis werken en had ik veel vrijheid. In het begin was ik bang dat ik niet genoeg werk zou hebben, maar die angst bleek gelukkig ongegrond. Ik kon mijn dagen er prima mee vullen. Ik zat ook steeds beter in mijn vel. Als de kinderen ’s avonds op
bed lagen, ging ik bijvoorbeeld een stuk hardlopen. Kortom, ik voelde me goed. We vormden het perfecte plaatje. Maar toen werd ik op Facebook aangesproken door een oud-klasgenoot. Michael en ik zaten op dezelfde middelbare school en ik vond hem destijds heel leuk. Hij was lekker rebels. Michael en ik hadden weleens gezoend, maar meer ook niet. Toen hij met een meisje uit mijn klas verkering kreeg, was het tussen ons klaar. En nu zocht hij mij dus op.”

Wil je reageren of Jolanda's verhaal of jouw verhaal vertellen? Praat mee op het forum.
Benieuwd naar het volledige verhaal van Jolanda? Je leest hem in Vriendin 39.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Langedame

:o:o

Beantwoorden

Instagram