Persoonlijke verhalen

Vriendin 36: Sylvia en haar man hebben een laag libido

‘Ik heb nooit seks en heb toch een gelukkige relatie’

Al 12 jaar lang is Sylvia (36) samen met Ben (34). Ze zijn heel gelukkig, maar er is één ding dat opvalt in hun relatie: ze hebben nooit seks. “Als we beweging willen, gaan we wel een uurtje rennen in het bos.”

Sylvia: “Seks het allerbelangrijkst in een relatie? Mijn twee beste vriendinnen vinden van wel, maar ik ben het daar volkomen mee oneens. Ik vind seks zó overgewaardeerd. Liefde, vertrouwen en vriendschap zijn in mijn ogen veel belangrijker in een huwelijk dan elke week een paar minuten seks. Mijn man Ben en ik knuffelen veel, maar hebben nauwelijks nog seks. Als het eens per jaar is, is het veel. We hechten allebei weinig waarde aan de ‘daad’ en hebben geen hoog libido. Toch zijn we ongelofelijk happy samen. Wij bewijzen al 12 jaar dat onthouding prima kan, en dat je helemaal geen zogenaamde standaard van ‘2 keer per week seks’ moet halen om een gelukkig huwelijk te kunnen hebben.”

Lees het hele verhaal van Sylvia in Vriendin 36 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Hecht jij veel waarde aan seks?

Ja, omdat...

Intimiteit vind ik erg belangrijk in een relatie.

Nee, omdat...

Het verhaal van sylvia zou ons verhaal kunnen zijn.:kiss:

Nee, omdat...

Ik heel goed zonder kan. Knuffelen vind ik veel fijner! Ik begrijp weduwe dus is er nu geen sex, maar dat mis ik ook echt niet.

Anders, namelijk...

HET HOORT ER VAAK WEL BIJ MAAR HET DRAAIT ER ZEER ZEKER NIET OM , WANT HET IS VEEL BELANGRIJKER DAT JE ELKAAR VERTROUWT EN VAN ELKAAR HOUDT IN GOEIE EN SLECHTE TIJDEN EN HELAAS DENKEN VEEL MENSEN NOG DAT SEX HET BELANGRIJKSTE IS IN EEN GOEIE RELATIE , WAT DAT BETREFT BEN IK HET HELEMAAL MET SYLVIA EENS, HET DRAAIT OM HELE ANDERE DINGEN IN EEN RELATIE EN INTIMITEIT KAN OP ZOVEEL ANDERE MANIEREN OM ELKAAR TE TONEN HOEVEEL JE VAN ELKAAR HOUDT

Nee, omdat...

…seks wordt overschat. Intimiteit is fijn maar het moet geen ‘must’ worden.

Anders, namelijk...

Voor een goede relatie moet je op dezelfde manier van elkaar houden. Zelfde doelen hebben. Zelfde lusten. Zelfde uit de relatie willen halen.

Find someone who loves like you love <3

Instagram