Persoonlijke verhalen

Vriendin 19: Barbara nam geld op van de spaarrekening van haar kinderen

Single moeder Barbara (39) besloot geld van de rekeningen van haar zoons Lucas (12) en Boris (10) op te nemen om een auto te kopen.

"Ik heb gestolen van mijn eigen kinderen" 

 

Barbara: "Twee jaar geleden gingen Tjerk en ik uit elkaar. We modderden al jaren aan en onze ruzies werden steeds erger en erger. De laatste tijd ontploften we om de kleinste dingen tegen elkaar, de liefde was gewoon op.

Nieuwe start
“Het vooruitzicht van een leven als gescheiden vrouw benauwde me. Ik zou een dag extra gaan werken, maar meer ook niet. Ik wilde er voor de kinderen zijn. Voor hen was de tijd die eraan kwam al pittig genoeg, ze hadden me nodig. Via kennissen kon ik een fijn klein huisje bij ons in het dorp huren. De eerste maanden steunde Tjerk me financieel nog.

Hij wilde ons koophuis behouden en had, om dat voor elkaar te krijgen, mijn medewerking nodig. Zodra de deal met ons oude huis rond was, nam hij ineens afstand. Ik moest het maar zelf zien te redden, vond hij. Logisch natuurlijk, want we waren gescheiden. Maar van zijn behulpzaamheid was ook weinig meer over. Ons huis had een restschuld, dus ik bleef met lege handen achter. Ik kreeg alleen wat geld uit onze levensverzekering, daar kocht ik voor mezelf een nieuwe inboedel van. Vrijwel alles liet ik bij Tjerk achter, ik wilde een nieuwe start maken.

De alimentatie die ik kreeg, viel me behoorlijk tegen. Ik hoorde weleens bedragen van vriendinnen, daar kwam de alimentatie die ik kreeg niet bij in de buurt. Maar toch, met die dag extra werken, de kinderbijslag en de alimentatie kon ik prima rondkomen. Ik lette goed op mijn uitgaven. Ik wilde niet dat de kinderen erop achteruit gingen, daarom kocht ik nog steeds merkkleding voor ze. Maar voor mezelf speurde ik internet af, op zoek naar koopjes. We trokken er ook nog regelmatig met z’n drietjes op uit, bijvoorbeeld naar de dierentuin. Dan zorgde ik dat ik kortingsbonnen had. Voorheen zou ik ter plekke iets lekkers voor ons hebben gekocht, maar nu nam ik broodjes mee. Het ging prima zo!”

Even geen buffer
Het geld dat ik verdiende, ging elke maand vrijwel hele- maal op. Ik deed geen gekke dingen, maar het was gewoon geen vetpot. Een buffer opbouwen, dat zou later wel komen. Ik wilde genieten, we leefden nu!

Maar ergens knaagde het wel aan me dat ik niets spaarde. Als ik in de auto zat en op de radio iets hoorde over beleggen of sparen, zapte ik snel naar een andere zender. Ik wist dat ik in geval van nood op niemand zou kunnen terugvallen. Ik ben erop tegen om geld van vrienden te lenen, en lenen van mijn ouders was ook geen optie. Het lukt ze met hun pensioen maar nauwelijks om de eindjes aan elkaar te knopen.”

Lees het hele verhaal van Barbara in Vriendin 19.

Heb jij net als Barbara een geheim voor je gezin, en wil je reageren of zelf je verhaal vertellen? Mail naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op het forum

 

Reageer op dit artikel

Instagram