Sophie sliep met de man van haar beste vriendin

Vijf jaar geleden is Sophie (36) vreemdgegaan met Leon (40), de man van haar beste vriendin. Er hing al jaren een seksuele spanning tussen hen.

Vijf jaar geleden is Sophie (36) vreemdgegaan met Leon (40), de man van haar beste vriendin. Er hing al jaren een seksuele spanning tussen hen.

Sophie: “Barbara en ik leerden elkaar zo’n tien jaar geleden kennen via onze mannen. Haar Leon en mijn Matthijs zijn vrienden. Ik kende Leon al van vroeger. Na een wilde carnavalsavond waren we ooit met elkaar in bed beland. We waren op dat moment jong en vrijgezel en de regels liggen rond carnaval net iets anders; alles mag zo ongeveer. Leon was heel leuk, maar absoluut mijn type niet. Dus bij die ene nacht bleef het. Het was goede seks, meer niet.

Over onze nacht samen zijn we altijd heel open geweest. Het was toch al gebeurd; dan konden we het onze partners net zo goed vertellen. Barbara ging er heel relaxed mee om. En Matthijs wist het al veel langer, al voordat wij een relatie kregen. Hij maakte er ook nooit een punt van. Het was gewoon geen issue eigenlijk, het was iets uit het verleden. Mijn relatie met Matthijs was supergoed. En Barbara en Leon maakten ook een gelukkige indruk samen.”

Gevoelig voor complimentjes
“Met Barbara kon ik over alles praten, merkte ik al snel nadat ik haar voor het eerst ontmoet had. Ik vertrouwde haar van alles toe en zij mij. We werden beste vriendinnen. Die eerste jaren zagen we elkaar regelmatig. Barbara en ik spraken veel met z’n tweetjes af, maar we gingen ook met de mannen erbij vaak een hapje eten of een terrasje pakken of de kroeg in.

Zolang iedereen broodnuchter was en we met z’n vieren bij elkaar waren, was er niet veel aan de hand. Maar zodra er wat drankjes gedronken waren, de sfeer wat losser werd en Leon en ik een moment samen hadden, ging het mis. Dan maakte Leon toespelingen op die ene nacht. Of hij zei bijvoorbeeld dat ik er lekker uitzag en mooie borsten had. Ik geef het eerlijk toe: ik was daar heel gevoelig voor. Matthijs gaf mij ook zeker wel complimentjes, maar als je de bevestiging ook van een andere man krijgt, is dat toch fijn. Ik was wel gecharmeerd van Leons aandacht, ook al wist ik dat het niet oké was, wat hij zei.”

‘Het was een puur lichamelijk iets tussen ons’

Flirten
“Tussen mij en Leon in hing een seksuele lading. We keken elkaar bewust net iets te lang in de ogen, bijvoorbeeld. En er kwam altijd wel een moment op de avond waarop we even samen waren en de spanning met woorden bevestigd werd. Matthijs en Barbara hadden dat allebei niet door, dat weet ik zeker. Het ging heel onopvallend, het was ook niet zo dat we voortdurend met elkaar aan het flirten waren. De momenten waarop dat wel gebeurde, werden zorgvuldig door Matthijs uitgekozen.

Heel lang bleef het bij die kleine momenten als we bij elkaar waren. Tussendoor zochten we geen contact. We appten of belden elkaar niet, het was dus zeker niet zo dat er op de achtergrond een nieuwe relatie opbloeide. Het was puur een lichamelijk iets tussen ons. En iets wat waarschijnlijk nooit had bestaan als we niet ooit in een ver verleden het bed met elkaar hadden gedeeld.

Met een man als Leon zou ik nooit een relatie aan kunnen gaan. Hij is heel achterdochtig; zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten zeg ik weleens. Hij kan ontzettend jaloers zijn. Daarnaast is hij ook echt een feestbeest; vrijwel elk weekend is hij dronken. Af en toe een gezellig wijntje drinken vind ik prima, maar bij Leon is het wel heel vaak, héél erg gezellig. Daarnaast is hij vrij klein en iel. Een man moet voor mij groot en lang zijn, wil ik echt voor hem vallen. Nee, het was puur en alleen de kick van de spanning, die ik toch zelf ook wel opzocht. Het ging om de gezamenlijke herinnering, waar we allebei blijkbaar maar wat graag even op terugkwamen.”

Geen vooropgezet plan
“Vijf jaar geleden ging het mis. Ik moest die avond overwerken en met een klein groepje collega’s hadden we toen het werk was afgerond nog wat gedronken. Ik had Matthijs aan het einde van de middag al gebeld en gezegd dat het weleens een latertje kon worden. Hij moest de volgende dag vroeg op, ik adviseerde hem lekker te gaan slapen en niet op mij te wachten. Ik ging wel vaker wat drinken met collega’s, hij was dat wel van mij gewend. Op dat moment had ik nog geen flauw idee van wat zich later die avond zou afspelen. In dat opzicht was het ook absoluut geen vooropgezet plan.

Waar mijn collega’s en ik het normaal gesproken vaak behoorlijk laat maken, haakte de een na de ander deze avond vroegtijdig af. Om half elf was het wel gedaan met de gezelligheid. Ietwat teleurgesteld stapte ik op mijn fiets en reed naar huis. De weg die ik altijd neem loopt door de straat waar Leon woont. Ik zag dat er bij hem nog licht brandde en remde. Ik twijfelde. Zou ik aanbellen? Ik wist dat Barbara er niet was, zij zat een paar dagen met haar moeder in Londen. Ik zette mijn fiets tegen het huis en drukte op de bel. Ik had wat gedronken en durfde het, mijn grenzen waren al wat vervaagd.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 27. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen