Persoonlijke verhalen

Patty’s vriend ging vreemd met meerdere vrouwen

‘Eén blik op zijn mobiel en mijn leven veranderde drastisch.’

Patty: “Al heel lang had ik het gevoel dat mijn vriend dingen deed die niet klopten. Omdat hij steeds zijn telefoon uitzette of op de computer van sites wisselde zodra ik in de buurt kwam. Soms maakte ik daar een opmerking over, maar dan zei hij dat het niet waar was: ik stelde me aan, was jaloers en moest eens aan mijn zelfvertrouwen werken.”

Nog een relatie?

“Ik had misschien niets achter zijn gedrag gezocht als ik eerder in onze relatie niet sterk het vermoeden had gehad dat hij nóg een relatie had. Het begon toen met apps van haar op zijn mobiel. Ik zag ze op het moment dat ze binnenkwamen en hij onder de douche stond. Ik schrok enorm. Ze schreef dingen als ‘Ik hou van je’, ‘Ik heb zin om je weer te zien’ en ‘Ik mis je’. Ik confronteerde hem meteen met die appjes. Hij gaf direct toe dat hij regelmatig via de app contact had met die vrouw: hij kon ook zo goed met haar praten. Maar een relatie? O nee! Hij hield toch van mij, van onze kinderen? Die vrouw was ook totaal zijn type niet! Trouwens, dat zij hém dat soort appjes stuurde, daar kon hij toch niets aan doen? Maar goed, hij zou het contact met haar wel verbreken, zei hij.”

Lees ook: Eva ging vreemd en dat pakte goed uit: ‘Mijn minnaar redde mijn relatie’

Contact verbroken

“Zelf wilde ik alles over die vrouw weten. Wie ze was, waaróver hij dan met haar praatte, waaróm hij dat met haar had gedaan en niet met mij, wannéér hij haar dan zag… Maar eigenlijk gaf hij alleen vage antwoorden. In de weken erna bleef ik dus vragen stellen. Tot hij boos werd. Hij wilde het er niet meer over hebben, vond dat ik moest stoppen met ‘dat gezeur’. Hij had geen contact meer met haar. Punt uit.”

Helemaal paranoia

“Het had allemaal een enorme impact op mij. Ik kon niet geloven dat dit gebeurd was. We hadden nog maar een paar jaar eerder onze vorige relaties verbroken om bij elkaar te kunnen zijn. En we hadden inmiddels kinderen, onze jongste was nog geen één. Ook hadden we het goed samen, dacht ik. Zoals in elke relatie speelden er wel dingen, maar veel vaker zaten we op één lijn. Ik werd helemaal paranoia. Begon hem – voor zover dat kon – voortdurend te controleren. Als ik de kans kreeg, ‘kraakte’ ik zijn mobiel om te kijken of hij en die vrouw elkaar nog appten. Of als hij zei dat hij ergens naartoe ging, checkte ik of zijn auto daar ook daadwerkelijk stond. Ik ontdekte niets, maar maakte mezelf helemaal gek. Op een dag ben ik dan ook gestopt, ik kon hem gewoonweg niet 24 uur per dag in de gaten houden. Ondertussen had ik mezelf ook een soort struisvogelpolitiek aangemeten: net doen of er niets was gebeurd. Mijn vertrouwen in hem had een flinke deuk gekregen, maar we waren nog steeds bij elkaar. Misschien moest ik inderdaad ‘ophouden met zeuren’.”

Lees ook: Miriam: ‘Mijn dochter vond seksappjes tussen mij en mijn minnaar’

Alle frustraties eruit

“Net toen ik mezelf na een lange tijd had overtuigd dat het echt weer goed zat tussen ons, ontdekte ik dat hij op onze computer op seksdatingsites zat. Geen sekssites, maar seksdátingsites. Ik wist niet eens dat die bestonden. Ik zag een selfie van hem, naakt op ons bed. Ik was in shock. Waarom deed hij dat? Wij hadden toch ook seks, leuke seks, een paar keer per week? Waar kwam die behoefte vandaan? En waarom allemaal zo ordinair, zo verschrikkelijk plat? Ik confronteerde hem ermee, maar hij zei dat hij nooit daadwerkelijk met iemand had afgesproken. Hij vond alleen hun reacties op zijn foto leuk, en ook hun foto’s. Net als dat hij pornofilms leuk vond. En dat vond ik toch ook prima, als hij die keek? Hij wist het weer goed te praten.”

Lees het hele verhaal van Patty in Vriendin 29.

Tekst: Joan Makenbach. Beeld: Unsplash. Om privacyredenen zijn alle namen veranderd, de echte namen zijn bekend bij de redactie.​​​​​​

Reageer op dit artikel