patricia-liegen-vriendin-vreemdgaan

Eva ging vreemd en dat pakte goed uit: ‘Mijn minnaar redde mijn relatie’

Eva (31) is getrouwd met Mark (32) en moeder van dochter Femke (zes maanden). Twee jaar geleden ging ze korte tijd vreemd. Zelf ziet ze dat als de redding van haar huwelijk. “Ik wilde van saai naar spannend. Maar spannend bleek echt niet zaligmakend te zijn.”

“Dat seks niet het belangrijkste in een relatie is, heb ik pas ervaren toen ik een tijd juist veel seks had. Hoe meer ik het deed, hoe meer waarde ik hechtte aan liefde, vertrouwen en kameraadschap. Dat had ik nooit verwacht, want de afgelopen jaren was ik erg ontevreden over mijn seksleven. Ik miste iets essentieels, dacht ik.

In mijn relatie nam ik eigenlijk alles voor lief. Ik vond mijn huwelijk met Mark eigenlijk maar saai. Wij hadden immers geen spetterende seks, zoals je ziet in films of waar je over leest in tijdschriften. We deden het niet elke dag en áls we het deden, was dat negen van de tien keer hetzelfde standje. Ik fantaseerde regelmatig over hartstochtelijke wilde nachten en ik had een boeketreeksachtige voorstelling van hoe een gepassioneerde relatie in mijn ogen hoorde te zijn.”

Saai seksleven

“Mark was mijn eerste vriendje. We waren 15 en 16, kenden elkaar van scouting en kregen vaste verkering. Onze relatie verliep volgens het boekje: eerst verloven, dan trouwen en een huis kopen. We hadden het gezellig samen, geen noemenswaardige ruzies, alleen soms een meningsverschil. Ik was op zich best happy, maar ik miste wel iets: passie. We vreeën eens in de maand, op mijn initiatief en eigenlijk altijd op dezelfde manier.

Mark wilde graag kinderen, maar ik hield een zwangerschap lang af. Dan zou er helemaal niets meer overblijven van ons seksleven en zou mijn leven echt inslapen. Tenminste, dat las ik in tijdschriften: baby’s waren libidokillers en de gebroken nachten bevorderden dat gewenste spectaculaire seksleven ook niet.

Op zich was mijn relatie niet slecht. Mark is een schat. Een hardwerkende man die met weinig tevreden is. Als hij op vrijdagavond gaat kaarten met vrienden, komt hij keurig op tijd weer thuis. Hij is blij met ons leven en met mij. Hij draagt me op handen, in de zin dat ik maar hoef te kikken of hij strijkt de wasmand weg of maakt na een lange werkdag de badkamer schoon. Ik ben reumapatiënt en heb veel pijn in mijn armen en gewrichten. Zware huishoudelijke klussen kan ik niet aan. Mark moppert daar nooit over.

‘Hij kan zich ook rustig omdraaien en zeggen: ‘Sorry schat, te moe’, als ik helemaal opgedirkt voor hem klaarsta’

Maar Mark is niet degene die me de hele dag vertelt hoe mooi en aantrekkelijk hij me vindt. Aan complimenten doet hij niet, ook is hij nauwelijks attent. En ik hunker er naar begeerd te worden. Dat Mark bij wijze van spreken de kleren van mijn lijf scheurt omdat hij zo veel zin in me heeft.

Mark geeft ook geen klap om sexy lingerie. Af en toe waag ik nog een poging en koop toch een kanten setje. Maar dat ontgaat hem, of hij vraagt droog of dat wel lekker zit, zo’n string tussen mijn billen. Hij kan zich ook rustig omdraaien en zeggen: ‘Sorry schat, te moe’, als ik helemaal opgedirkt voor hem klaarsta. Dat is elke keer weer een enorme afknapper.

Mijn beste vriendin was tot voor kort single en heeft denk ik wel 25 mannen gehad. Als zij vertelde over haar onenightstands, kon ik echt jaloers op haar zijn. Ze beleefde wilde avonturen en had verhalen over minnaars die urenlang met haar vreeën. Dat kende ik niet. Al een paar keer dacht ik: jeetje, ik ben 29 en heb al die tijd maar met één man seks gehad. Slechts één naakte piemel gezien, zelfs maar met één man echt gezoend. Mark had me ontmaagd en ik was hem altijd trouw gebleven. Ineens zag ik dat als een groot gemis. Ik wilde toch meer meegemaakt hebben dan alleen seks met mijn eigen vent.”

Onschuldig geflirt

“Nu denk ik: onzin. Wees zuinig op wat je hebt, neem geen risico in ruil voor wat lust. Maar in die tijd was ik zo nieuwsgierig, dat ik aan niks anders meer kon denken dan aan seks. Ik googelde me suf op tips en tricks voor een spannender seksleven.

Uiteindelijk kwam ik op een datingsite voor vreemdgangers terecht. Niet omdat ik echt van plan was vreemd te gaan, maar om wat rond te kijken, te weten of ik nog wel een beetje goed in de markt lag en om een beetje te flirten met andere mannen. Dat flirten was heel erg seks-gericht; mannen stuurden dubbelzinnige berichten. Al snel liet ik me overhalen om verder te gaan dan ik zou willen. Ik kreeg steeds meer verzoeken om een foto bij mijn profiel te plaatsen. Ik maakte een selfie met een donkere zonnebril op, in een zwart lingeriesetje. Toen ik die op de site plaatste, overstroomde mijn mailbox.

De meest neutrale reactie was van ene Ricardo. In zijn eerste berichten was hij zo complimenteus, dat ik helemaal zat te glimmen achter de computer. Hij zei dingen die mijn eigen man waarschijnlijk nog nooit had gedácht. Uiteraard over seks. Hij schreef bijvoorbeeld dat hij enorm opgewonden werd van me en dat hij de hele dag fantaseerde over alles wat hij met me wilde doen. Vaak klapte ik mijn laptop dicht als hij zoiets stuurde. Ik geneerde me gewoon. Maar al die aandacht werkte ook verslavend en op den duur ging ik mee in zijn geile praat. Het is gewoon een kwestie van doen. Ik vond het onschuldig en safe, ik zat toch veilig achter de computer? In het begin wel, ja. Maar Ricardo hield vol. Hij bleef me maar uitnodigen iets met hem te gaan drinken en noemde een café in Rotterdam, een stad waar ik niemand kende. Ik twijfelde en nam mijn beste vriendin in vertrouwen. Zij was toevallig iemand die Mark nooit zo leuk had gevonden, dus dat was makkelijk scoren. Ze moedigde me aan met Ricardo af te spreken, ik leefde immers maar één keer. Hoewel ik wist dat ik een grens over ging, dat ik Mark enorm veel pijn zou doen, won de spanning het van mijn verstand en ik besloot een keer ondeugend te zijn.”

Lees ook: Jenna kan het vreemdgaan van haar vriend niet uit haar hoofd zetten

Fantaseren over Ricardo

“Toen ik het café binnenliep, was ik zenuwachtig en enthousiast tegelijk. Ricardo zag er anders uit dan op zijn foto, kleiner en dikker, maar was erg charmant en had een stoute blik in zijn ogen. Hij stond op om m’n stoel aan te schuiven en had een fles parfum voor me meegenomen. Al snel stelde hij me op mijn gemak met lieve woorden en leuke praatjes. Die eerste keer is er niks gebeurd, ik was te verlegen. Van mijn stoere taal in de  computerberichten was op dat moment niets over. Ricardo vond het niet erg. Hij begreep gelukkig dat ik op dit gebied nog geen ervaring had en bleef evengoed lief en continu complimenten maken. Toen we afscheid namen, gaf hij me wel een zalige tongzoen. Toen ik naar huis reed, zat ik helemaal met mijn hoofd in de wolken. Thuis dacht Mark dat ik koorts had, omdat ik zo’n rood hoofd had en er moe uitzag. Hij dacht dat mijn reuma opspeelde en stuurde me naar bed. Maar ik had geen koorts, ik was alleen maar opgewonden van wat er zojuist was gebeurd. Eenmaal in bed dacht ik alleen maar aan de date en fantaseerde ik over hoe de seks met iemand als Ricardo zou zijn.”

Spetterend en spannend

“Twee weken later liet ik me door Ricardo overhalen in een hotel af te spreken. Precies zoals mijn beste vriendin ook deed met haar minnaar. Ik voelde me jong en helemaal ‘Sex and The City’. De stem in mijn achterhoofd die me zei dat ik willens en wetens Mark bedroog, negeerde ik. Ik praatte het goed, vond dat ik het had verdiend. Zeker als het een eenmalige actie was, maakte het niet zo veel uit, zo hield ik mezelf voor. Eenmaal in het hotel had ik weer last van koudwatervrees, maar Ricardo was weer superaardig en chill. Hij begon me uitgebreid te masseren en langzaam ontspande ik. De kaars die hij had meegenomen, stak hij aan en het kaarsvet werd een soort warme olie. Die druppelde hij voorzichtig over mijn lichaam. Dat voelde heet en gek, maar niet onprettig. Door de olie en zijn handen op intieme plekken raakte ik steeds meer in de stemming. Als minnaar gaf Ricardo veel. Normaal kom ik niet klaar tijdens de daad, maar Ricardo was een ster in orale seks, iets wat Mark nooit fi jn vindt. Ik had niet veel meer nodig om tot een orgasme te komen. En zo werd de vrijpartij precies wat ik had gehoopt: spetterend en spannend.”

Heel liefdeloos

“Na die keer heb ik nog vier keer met Ricardo afgesproken. Hij wilde vaker, maar ik was bang dat het Mark zou gaan opvallen dat ik op mijn vrije dagen steeds in m’n eentje ging wandelen of winkelen. Ik voelde me ook steeds schuldiger. Dit was puur vreemdgaan, iets waarover Mark en ik ooit heel duidelijke afspraken hadden gemaakt. We zouden dat nooit doen. En als een van ons tweeën ooit de behoefte zou voelen,  zouden we dat eerlijk opbiechten. Nou, ik biechtte niks op. Ik ging stiekem mijn gang. Het stiekeme ging me steeds meer tegenstaan, maar de seks ook. Dat klinkt gek, maar tijdens die tweede en derde keer, ontdekte ik hoe preuts ik eigenlijk ben. En weinig gewend. Ik vond Ricardo namelijk behoorlijk extreem in zijn seksuele behoeftes. Zo drong hij op de tweede date aan op anale seks. Nou nee, bedankt. Ook was hij na een soft voorspel van strelen en masseren tijdens de daad heel ruw: hij gooide me op het bed en duwde hardhandig mijn benen opzij of hield mijn polsen vast, terwijl hij bij mij binnendrong. Dat heel wilde vond ik steeds minder leuk. Ik werd er bang van. Als ik met Mark vree, kropen we daarna altijd lekker tegen elkaar aan. Maar Ricardo wilde daarna wéér en wéér en wéér. Alsof hij Viagra had geslikt. En als hij echt verzadigd was, ging hij douchen en vertrok. Heel liefdeloos. Uiteindelijk maakte ik een eind aan onze verhouding. Het schuldgevoel brak me op. Ik wilde mijn man helemaal geen verdriet doen en moest toegeven dat dit leven gewoon niet bij me paste. Ik verwijderde mijn profiel op de vreemdgangerssite, en het e-mailadres dat ik voor de spannende berichtjes had aangemaakt.

Onrust is weg

“Vanwege mijn schuldgevoel naar Mark deed ik enorm mijn best het thuis gezellig te maken en gaf ik hem extra veel aandacht. Ik realiseerde me dat ik met vuur had gespeeld. Als hij mijn misstap had ontdekt, weet ik zeker dat hij heel verdrietig was geweest en misschien wel onherstelbaar kwaad. Dat is precies de reden dat ik niets heb verteld, ook al heb ik hem ooit eeuwige trouw beloofd. Dat maakt me geen leuk mens, dat besef ik goed. Een half jaar na mijn stiekeme gedoe met Ricardo stelde ik voor de pil weg te gooien. Door mijn minnaar zag ik in hoe belangrijk het is dat er iemand is die van je houdt, en wilde ik niets liever dan mijn man gelukkig maken. Mark was uiteraard enorm blij. Inmiddels zijn we de ouders van een schattige dochter van zes maanden. Aan ons seksleven is weinig veranderd; we doen het nog net zo vaak – of beter gezegd weinig – als vroeger. Maar dat is oké. Ik mag dan geen wilde nachten of gekkigheid beleven, onze seks is wel hartstikke fi jn en liefdevol. We zijn nu twee jaar verder en de onrust in mij is weg. Net als de  interesse in een ander mannenlichaam en  seks met een vreemde. Het is nu been there, done that, en het is me niet bevallen. Hoewel ik niemand aanraad vreemd te gaan, vrees ik dat ik zonder die sekservaringen uiteindelijk van Mark was gescheiden. Omdat ik zo graag een spannender leven wilde. En als ik dan had ondervonden dat spannend echt niet zaligmakend is, was het vast te laat geweest.”

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Vriendin.