Laura: ‘Alles wat ik bak, geef ik weg aan familie en vrienden’

Tromgeroffel… hier is onze nieuwe columnist! Laura (28) van Laura’s Bakery, de grootste bakblog van ons land, deelt vanaf nu wekelijks wat ze meemaakt plús een recept. Om haar beter te leren kennen, gingen we bij haar op bezoek. En uiteraard had ze voor ons wat lekkers gebakken.

Tromgeroffel… hier is onze nieuwe columnist! Laura (28) van Laura’s Bakery, de grootste bakblog van ons land, deelt vanaf nu wekelijks wat ze meemaakt plús een recept. Om haar beter te leren kennen, gingen we bij haar op bezoek. En uiteraard had ze voor ons wat lekkers gebakken.

Kijk voor de lekkerste bakrecepten op Laurasbakery.nl

Bij binnenkomst in haar gezellige woonkamer komt konijn Lotje ons meteen tegemoet gehipt. Ze heeft het formaat van een flinke kat en heeft een eigen bench midden in de kamer. Laura: “Omdat Lotje groot is, heeft ze ook een groot hok nodig. Maar dat staat meestal open, hoor. De deur gaat alleen ’s nachts dicht of als ik wegga. De rest van de tijd loopt ze gewoon los door het huis. Ze is blind aan één oog, maar ze weet zich prima te redden”, vertelt Laura, terwijl Lotje door de kamer struint. En dan is het tijd voor koffie en het proeven van de fudge die Laura heeft gebakken.

Je eet zelf niet van de overheerlijke fudge. Kun je goed van je lekkere baksels afblijven?
“Ja en nee. Ik heb van die periodes waarin ik daar inderdaad moeite mee heb. Deze week ben ik veel aan het bakken en dan moet ik dus ook veel proeven. Natuurlijk zou ik het lekker vinden om er dan ook elke keer echt van te eten. Maar ik probeer dat alleen te doen als ik er echt zin in heb, anders pas ik straks niet meer door de deur. Ik sport niet, dus ik moet wel een beetje opletten. Meestal is het niet moeilijk ervan af te blijven, hoor.

Vergelijk het met werken in een chocoladefabriek. Als je hoort dat je daar alles mag eten wat je wilt, ga je op de eerste dag helemaal los. Maar na een tijdje wordt het makkelijker om je te beheersen. Zo is dat ook als je de hele dag tussen de baksels zit. Al was dat vroeger wel anders. Toen ik net met bloggen begon, at ik alles zelf op. Maar met de hoeveelheden die ik nu bak, is daar geen beginnen meer aan. Ik geef alles weg aan familie en vrienden. Kunnen ze meteen zeggen of ze iets lekker vinden. Ze zijn mijn testpanel.”

‘Ze vroegen of ik nou serieus dacht dat zij vriendinnen wilden zijn met iemand als ik’

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Eh… waar zal ik beginnen?”

Wat voor kind was je bijvoorbeeld?
“Ik was rustig en ook wel creatief, ik knutselde en tekende graag. Als ik maar iets kon maken. Ik was ook een vrolijk kind. Al ben ik wel erg gepest op de basisschool. Ik kwam geregeld huilend thuis. Het begon in groep drie en daarna is het niet meer gestopt. Dan liepen we van gymles terug naar school en vroegen twee meisjes aan me: ‘Wil je vriendinnen met ons zijn?’ Als ik dan ja zei, stonden ze later op het schoolplein met een groot deel van de klas. Dan vroegen ze of ik nou serieus dacht dat zij vriendinnen wilden zijn met iemand als ik. Dat soort dingen. Ik ben ook weleens bespuugd. Ik had een tijdje een vriendinnetje dat op kickboksles zat, een stoere chick, die beschermde me. Dan ging zij vóór mij de kleedkamer van het gymlokaal binnen. Maar nadat zij naar een andere school ging, ging het pesten verder. Ik heb de basisschool zelfs niet helemaal afgemaakt. Aan het eind was ik volgens de huisarts overspannen en mocht ik niet meer naar school.”

Ze is even stil.
“Ik heb er eigenlijk nog nooit zo openlijk over gepraat. Maar ik vind het goed om mensen die nu worden gepest te laten weten dat het later beter wordt.”

Je was daarnaast ook een vrolijk kind, vertelde je?
“Mijn ouders hadden een staanplaats op een camping vlak bij Apeldoorn, waar we in de vakanties en weekenden naartoe gingen. Elke vrijdagmiddag reden we weg uit Haarlem en een uur en een kwartier later stapten we midden in de natuur uit. Ik vond het heerlijk om weg te zijn uit de drukke stad. Maar belangrijker nog: ik had daar een gigantische groep vrienden. Mijn zus en ik bleven altijd liever op de camping als onze ouders leuk een dagje uit wilden. De camping maakte dat pesten een beetje goed. Ik had elk weekend een beetje vakantie van school.”

Dit interview komt uit Vriendin 1. Ella Mae ging voor het interview langs bij Laura. Bekijk de leuke video hieronder. Kijk voor de lekkerste bakrecepten op Laurasbakery.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen