sterrenbeelden betrouwbaar handen

Jolien werd bedrogen: ‘Ik wilde knokken voor onze relatie’

Toen Jolien ontdekte dat haar man een affaire had, was haar vertrouwen beschadigd. Toch wilde ze hun relatie nog een kans geven.

Liefdesverklaringen

Jolien (31): “Mijn man Dave heeft me een jaar lang bedrogen met zijn collega. Ik was net bevallen van ons eerste kind toen ik erachterkwam. Hij belde dat hij moest overwerken. Dat vond ik vreemd en ik dacht: hij gaat toch niet vreemd? Het was iets wat ineens in me opkwam. Een onbestemd gevoel. Toen Dave die avond onder de douche stond, ben ik gaan neuzen in zijn werktelefoon. Tussen zijn appjes vond ik wat ik zocht: liefdesverklaringen van hem aan een collega. Seksueel getinte berichtjes, foto’s… Mijn hart sloeg over.”

Een affaire

“Natuurlijk heb ik hem er meteen mee geconfronteerd. Hij ontkende. Daarop belde ik het nummer van zijn collega met zijn telefoon. Hij stond gewoon naast me. Schuldbewust. Zijn collega reageerde geschrokken, maar zei dat ik voor antwoorden bij Dave moest zijn. Ik was woedend. Dave bleek al een jaar een affaire te hebben. Het had niks met mij te maken, zei hij. Hij wilde wat extra spanning. Ik vond het lastig om het vreemdgaan niet op mezelf te betrekken, maar ondanks alles wilde ik knokken voor onze relatie. Ik ben een kind van gescheiden ouders en heb mijn vader altijd gemist. Dat wilde ik onze dochter niet aandoen.”

Lees ook: Vicky’s man had een affaire toen zij hoogzwanger was

Vertrouwen geschaad

“Dave heeft mijn vertrouwen behoorlijk geschaad. Verliefd worden op een ander kan gebeuren. Het gaat erom wat je met die verliefdheid doet. Daarmee laat je zien of je respectvol omgaat met je eigen partner. Hij had het kunnen vertellen, er met me over kunnen praten. Wie weet waren we er samen sterker uitgekomen. Nu was er een vertrouwensbreuk. We zijn in relatietherapie gegaan en Dave heeft eindeloos op de bank geslapen.”

Nog samen

“We zijn nu vijf jaar verder. Het gaat goed met ons, al blijft vertrouwen een zwak punt. Als hij moet overwerken of met vrienden op stap gaat, schiet ik nog altijd in de stress. Dave doet echt zijn best. Hij belt – uit zichzelf – om te vertellen waar hij is, wat hij doet. Dat stel ik op prijs. We zijn nog altijd samen, zelfs getrouwd en hebben een tweede kindje gekregen. Ik denk dat hij me niet nog eens zal bedriegen. Al blijf ik op mijn hoede.”

Lees ook: Merel chat met andere mannen op Tinder

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen