Merel chat met andere mannen op Tinder: ‘Online flirten vind ik geen vreemdgaan’

Het begon als een undercover-actie om haar zwager te ontmaskeren, maar inmiddels zit Merel (33) vooral voor haar eigen plezier op Tinder.

“Mijn man Bart weet dat ik op de relatie-app Tinder zit. Hij vindt dat geen enkel probleem, omdat hij denkt dat ik dat alleen maar doe om zo mijn zwager Jacques te kunnen ontmaskeren. Mijn zus verdenkt haar man er namelijk van dat hij vreemdgaat via Tinder. Omdat ik met computers werk en veel afweet van apps, heeft ze mij vorig jaar gevraagd een fakeaccount te nemen op Tinder, om zo Jacques te kunnen betrappen. Wat zij en mijn man echter niet weten, is dat ik daar niet alleen ‘undercover’ rondneus, maar ook regelmatig matches heb en intussen ook op de relatiesites Inner Circle, happn en Clover zit. En dat mijn onschuldige recherchewerk inmiddels is uitgegroeid tot een spannende hobby, omdat ik daar een groep mannen heb verzameld met wie ik regelmatig chat en flirt!”

Tweede natuur

“Flirten is mijn tweede natuur. Ik vind het heerlijk om een beetje te flauwekullen tijdens het boodschappen doen, op het schoolplein of in de kroeg. Dat kan zijn met ouderen, kinderen, mannen en zelfs vrouwen. Mijn flirtgedrag in het dagelijks leven is volkomen onschuldig en nooit op seks gericht. Ik doe het ook rustig waar mijn eigen man of kind bij is. Het is niet meer dan leuk lachen of een grappige of spitsvondige opmerking maken tegen een vreemde of spontaan complimentjes uitdelen. Het maakt het leven zo veel leuker als je er vrolijk in staat. Vaak krijg ik eenzelfde leuke blik, knipoog of opmerking terug. Een soort ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Ik hou ervan. Maar sinds ik op Tinder zit, gaat mijn flirtgedrag veel verder dan wat gekkigheid op straat. Ook mijn man Bart is daar niet meer bij aanwezig. Ik geloof ook niet dat hij het zou kunnen waarderen. En hij zou het verbieden als hij wist hoe heftig het allemaal is geworden.”

Zwager ontmaskeren

“Een klein jaar geleden kwam mijn zus Jessica in paniek naar me toe. Ze vond haar man Jacques al een paar weken erg geheimzinnig doen met zijn mobiel en toen ze een keer stiekem over zijn schouders meekeek, dacht ze een Tinder-account op zijn telefoon te hebben gezien. Ze durfde er niet naar te vragen, uit angst dat hij erom zou liegen. In het verleden is hij vaker vreemdgegaan en ze hebben jaren therapie achter de rug om daar overheen te komen. Ze was bang dat hij nu een terugval had en weer bezig was met andere vrouwen. In een opwelling heb ik toen gezegd:  ‘Joh, laat mij maar even kijken of dat zo is, ik ontdek dat snel genoeg’. Ik heb dat toen ook met Bart besproken en hij zag er geen kwaad in. Hij heeft me zelfs geholpen bij het maken van mijn nepprofiel. We bedachten een fakenaam en zochten een sexy, maar vage profielfoto. We maakten mij een paar jaar jonger en vrijgezel en we moesten erg lachen om het resultaat. Mijn beschrijving was wel erg uitdagend naar mannen, alles om mijn zwager uit de tent te lokken en mij naar rechts te laten swipen… Niet lang erna vlogen de single mannen me daadwerkelijk om de oren. Al in de eerste week bekeek ik tientallen profielen, in de hoop mijn zwager te kunnen ontmaskeren. Het werd echt een leuk tijdverdrijf. Soms zat ik hardop te schateren om al die gekke foto’s van mannen met grote gevangen vissen, hun auto’s en huisdieren. Maar wat Bart niet weet, is dat ik sommige mannen zelf bewust aanklikte om daar een match mee te krijgen. Knappe mannen met een goed lijf. Donkere mannen waar ik echt een zwak voor heb. Stoere boys op hun motor. Het was alsof ik in Jamin stond en onbeperkt snoep mocht scheppen. Ik ging gesprekken met deze matches aan en flirtte er flink op los. Toen ik daar de smaak van te pakken kreeg, zocht ik naar meer gratis datingapps. Ook daar meldde ik me aan en liet ik me koppelen aan de aantrekkelijkste mannen. Ik maakte speciaal voor dat doel een fakeaccount op Facebook aan, met een andere naam en een andere leeftijd, zodat ik niet te traceren ben. Wel gebruik ik mijn eigen foto, maar die is niet heel herkenbaar en van een aantal jaar terug. Meestal zoek ik ook mannen uit die minstens vijftig kilometer verderop wonen, zodat ik niet per ongeluk herkend word in de supermarkt of op het schoolplein. Inmiddels sta ik ook op Clover, happn en Inner Circle, dat zijn andere gratis datingapps. Officieel voor singles op zoek naar een relatie, maar ik ontmoet er genoeg mensen die niet zoeken naar de ware liefde, maar wel naar avontuur. Zo zit ik dagelijks minstens een half uur te chatten met vreemde mannen en ben ik helemaal verslingerd geraakt aan de aandacht die ik daar krijg.”

Seksuele opmerkingen

“Op dit moment ben ik zwanger en voel ik me niet erg charmant met mijn dikke toeter en opgezwollen enkels. Daarbij heb ik al een dochter van zes jaar en ben ik nu 33. Niet echt een leeftijd waarop je nog vaak ‘lekker ding’ wordt genoemd. Maar de foto die Bart zeven jaar geleden heeft genomen op het strand van Turkije, waarbij ik in bikini sta en mijn natte haren in tientallen vlechtjes zijn gebonden, doet het online erg goed. Ik krijg veel positieve reacties. Sommige mannen zijn heel direct, bot en platvloers. Zij azen op seks en beginnen in hun eerste bericht al over het formaat van hun piemel en hun voorkeuren op seksgebied. Die berichten verwijder ik meteen. Maar er zijn ook mannen die het subtieler aanpakken en complimenten uitdelen en met me flirten. Met die mannen heb ik leuke gesprekken en ben ik een beetje aan het teasen: we dagen elkaar uit en brengen elkaar soms het hoofd op hol met opmerkingen die seksueel getint zijn. Die opmerkingen kunnen soms best expliciet zijn, maar toch vind ik het onschuldig vermaak. Goed voor mijn ego, maar verder gaat het niet. Bij afspreken en reallifeseks leg ik een duidelijke grens. Ik wil mijn man absoluut niet kwijt en ik vind vreemdgaan walgelijk, maar er is niks mis met een goede flirtpartij. En dat ik tijdens het flirten soms wel een grens over ga door aan zo’n man te vertellen welke standje ik fijn vind of een foto te sturen van een stukje borst, vind ik niet erg. Niemand die me kent, niemand die weet dat ik niet Lizzy ben van 24, maar Merel van 33, getrouwd en hoogzwanger.”

Complimenten

“Mijn zus weet dus dat ik op Tinder sta. Ik heb haar ook een keer verteld dat er daar soms mannen met mij fl irten. Dat vindt zij vreselijk en ze waarschuwt me dat ik daar niet op in moet gaan. “Verwijder zulke mannen en rare gesprekken!’ riep ze. Zij heeft het liefst dat ik er zo snel mogelijk weer van afga. Maar dan zeg ik dat ik het juist voor haar doe, om haar man te bespioneren. Mijn vriendinnen reageren verdeeld op mijn gefl irt in datingapps. Mijn hartsvriendin, met wie ik alles deel, vindt dat ik er maar gewoon van moet genieten. Zolang ik niet in het echt met die mannen ‘een bepaald favoriet standje ga uitproberen’ of ‘romantisch naar de sterren ga kijken’, doe ik er niemand kwaad mee. Maar ik heb een andere vriendin die mijn gedrag belachelijk vindt en zegt dat ik met vuur speel. Zij snapt niet dat ik zo graag van een ander wil horen dat ik er goed uitzie. Volgens haar moet ik daarvoor bij mijn man zijn en niet bij een vreemde vent. Maar Bart is gewoon geen attente man. Hij is een schat en ik ben stapelgek op hem, maar als het gaat om romantiek, is hij een boer. Ik kan van de kapper thuiskomen met een nieuwe geverfde coupe en vragen wat er anders aan mij is en dan zal hij zeggen: ‘Heb je nieuwe schoenen gekocht?’ Of ik nu vijf of vijftien kilo aankom in de zwangerschap, het boeit hem niet. Als ik hem vraag of hij me mooi vindt, zegt hij: ‘Dat weet je toch?’ De laatste keer dat hij me uit zichzelf een compliment gaf, hadden we nog verkering. Terwijl ik juist zo geniet van een complimentje of leuke opmerking. De lol zit er voor mij in om ’s morgens een berichtje te krijgen in mijn mailbox van een van de apps met: ‘Goeiemorgen schoonheid, wat zie je er geweldig uit.’ En dan kan ik best terugappen dat de betreffende man er zelf ook best mag wezen, waarna er een verhitte conversatie plaatsvindt met flirterige opmerkingen over en weer. Ook de hartjes, likes en duimen doen me allemaal verschrikkelijk veel goed. Als ik even een dipje heb omdat ik me net een gigantische aangespoelde walvis voel, hoef ik alleen maar zo’n berichtje te openen en ik ben instant blij.”

Beschuitje eten

“Of ik me nooit schuldig voel? Soms wel. Ik snap de vriendin die zegt dat ik met vuur speel. Het is natuurlijk op het randje wat ik doe, ook al speelt het zich alleen online af. En ook al zie ik er zelf geen kwaad in, toch durf ik niet alles aan Bart te vertellen. Ik weet zeker dat hij het niet kan waarderen dat ik met zo veel verschillende mannen chat. En dan vooral niet over de inhoud van die gesprekken. Ik snap wel dat Bart niet juicht als hij leest dat een vreemde man zijn vrouw toevertrouwt dat haar borsten de lekkerste zijn die hij ooit gezien heeft. Of blij is met mijn ‘met jou zou ik best een beschuitje willen eten’- reactie onder de foto van een strak gespierde bodybuilder. Andersom zou ik het ook niet tof vinden als Bart erop los zou fl irten, maar ik denk niet dat Bart dat ooit nodig heeft. Ik ben zelf heel attent, vertel hem dagelijks hoe lief, leuk en slim ik hem vind. Hoe goed zijn nieuwe jeans staat en hoe lekker hij ruikt. Hij hoeft waardering niet buiten de deur te zoeken. Zolang ik niks echt waarmaak van mijn fantasieën en uitspraken, is het nog op de grens, vind ik. En ik heb genoeg aan de digitale fl irts. Er zijn veel mannen die met mij willen afspreken voor een kop koffi e, maar daar ga ik nooit op in, hoe leuk de heer in kwestie er ook uitziet of zich gedraagt. Ik ben volkomen gelukkig met mijn relatie en leven. Ik kan niet wachten tot onze zoon is geboren en Bart en ik kunnen genieten van weer een baby in huis. Maar ik denk niet dat ik na de bevalling stop met mijn chats. Ik denk dat ik dan juist behoefte heb aan positiviteit. Ik ben inmiddels 22 kilo aangekomen, dat krijg ik er echt niet zomaar weer vanaf. Dan is het extra fijn te weten dat ik toch nog begeerlijk ben voor een hoop mannen. Overigens heb ik mijn zwager nooit kunnen betrappen. Ik ben hem in al die maanden nooit tegengekomen op Tinder of een andere site. Sinds een maand of twee is de rust ook teruggekeerd in het gezin van mijn zus. Ze lijken verliefder dan ooit en mijn zus verdenkt hem ook niet meer van online vreemdgaan. Maar het wrange is dus wel dat ik als gevolg van haar probleem, ondertussen tot mijn nek toe in de online datingapps zit!”

Lees ook: Lisanne: ‘Onze liefdesbaby redde onze relatie’


Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Vriendin.