Laura's Bakery

Laura’s Bakery: “Mijn appeltaart wordt zelfs in Australië gemaakt”

Laura Kieft heeft het best bezochte bakblog van ons land. Wij interviewden haar voor de Vriendin Bakspecial. Maak kennis met een echte keukenkoningin: “Bakken is voor mij pure ontspanning.”

Laura Kieft heeft het best bezochte bakblog van ons land. Wij interviewden haar voor de Vriendin Bakspecial. Maak kennis met een echte keukenkoningin: “Bakken is voor mij pure ontspanning.”

Je kent Laura vast van haar blog Laura’s Bakery. Met ruim 600.000 unieke bezoekers per maand is dit het grootste bakblog van Nederland. Met duidelijke uitleg en stap-voor-stapfoto’s laat Laura zien dat bakken echt niet moeilijk is. Die aanpak levert al die bezoekers op.

Leuk: nu 20x Vriendin + het Laura’s bakboek voor maar € 24,95

Je hebt het best bekeken bakblog van Nederland.
“Ja, fantastisch hè? Al vind ik het nog steeds onwerkelijk hoeveel mensen mijn blog bezoeken, en het aantal blijft ook maar groeien. Als klein meisje hield ik al erg van schrijven en bakte ik met veel plezier koekjes met mijn ouders. Zes jaar geleden maakte ik een site waarop ik mijn bakresultaten kon plaatsen. Voorheen hield ik mijn familie en vrienden op de hoogte van mijn
bakkunsten via de mail, maar dan vergat ik nog weleens iemand. Met een website kon ik niemand meer vergeten. Het begon dus onschuldig. Inmiddels richt ik mij echt op mensen die willen leren bakken, dus vanaf de basis. Bakken wordt steeds groter, mensen doen het steeds meer zelf. Mijn recepten zijn heel toegankelijk, daar houden mensen van.”

Je blog gaat niet alleen over zoete lekkernijen, toch?
“Dat klopt. Ik merkte dat er ook veel vraag was naar hartig. Nu combineer ik hartige met zoete recepten voor cakes en taarten. Maar de zoete keuken is toch het meest favoriet. Mijn eerste recept op mijn blog was trouwens een hartig hapje, een hartige muffin met spekjes, kaas en kruiden. Nu plaats ik elke vrijdag een recept van een borrelhapje op mijn blog. Dat wordt veel gelezen.”

‘Met één bakdag ben ik veel productiever’

Werk je elke dag aan je blog?
“Nee, niet meer, ik sta niet meer elke dag in de keuken. Ik probeer één keer per week of twee weken een bakdag in te plannen en dan maak ik een hele serie recepten. Met één bakdag ben ik veel productiever. Op de andere dagen verzin ik recepten of heb ik afspraken staan voor leuke samenwerkingen. Elke dag en elke week is weer anders.”

Naast je blog heb je inmiddels twee bakboeken uitgebracht.
“Ja, daar ben ik zo trots op. Mijn eerste bakboek gaat over de basis van het bakken. Ik leg stap voor stap uit hoe je te werk gaat. In Het Laura’s Bakery Bakboek, mijn tweede boek, staan zeventig recepten voor gebak, taarten, cakes en koekjes. Er werd zo enthousiast gereageerd op mijn blog en ik zat bomvol ideeën, dus besloot ik naast mijn blog ook bakboeken uit te brengen. En dat is zo leuk!”

Leuk: nu 20x Vriendin + het Laura’s bakboek voor maar € 24,95

Wat is je favoriete recept?
“Dat is mijn oma’s appeltaart. Het is ook echt een recept van mijn oma, en al jaren het best bekeken recept op mijn blog. Ik heb mijn oma helaas nooit gekend, en ik had graag samen met haar gebakken. In mijn familie is deze appeltaart altijd een succes en hij wordt inmiddels over de hele wereld gemaakt. Ik krijg berichtjes uit Australië van Nederlanders die daarnaartoe geëmigreerd zijn. Die vertellen dat ze de taart daar maken en dat ze het recept hebben vertaald voor hun buren en vrienden. En ja, als je ook uit Indonesië berichtjes krijgt dat de appeltaart daar wordt
gemaakt, is dat heel bijzonder. Het is een heel eenvoudig en lekker recept. Nooit gedacht dat het zo populair zou worden. Als mijn oma dit had geweten, was ze vast heel trots geweest.”

Benieuwd naar Laura’s bakblog? Kijk dan eens op www.laurasbakery.nl.

Dit interview komt uit de Vriendin Bakspecial.

Meer bakinspiratie!

We spraken ook Sabine en Marike over hun populaire bakblogs. Je leet hun verhalen hieronder. Psst: je leest daar ook hoe je hun bakboeken wint.

Sabine van OhMyFoods.nl: ‘Met een cheesecake zet je echt iets feestelijks op tafel’

Marike van Oh My Pie: ‘Ik sta op met taart en ga ermee naar bed’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen