Kat

Dít zegt de vachtkleur van je kat over zijn persoonlijkheid

Katten zijn geliefde huisdieren met allemaal hun eigen karaktertje. Want eerlijk is eerlijk: de ene kat is de andere niet. Waar sommige katten ontzettend van aandacht en kopjes houden, zijn andere katten schuwer en leiden ze meer hun eigen leven. Maar zegt de vachtkleur van een kat ook iets over zijn persoonlijkheid? 

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de invloed van de vachtkleur op de persoonlijkheid van katten. Volgens sommige studies zou de kleur inderdaad een rol spelen bij het karakter van een kat. Maar een echte conclusie is nooit vastgesteld. Toch worden bepaalde vachtkleuren geassocieerd met een bepaald karakter. Neem het toch vooral met een korreltje zout, want er spelen natuurlijk veel meer factoren een rol bij het karakter van je harige viervoeter. 

Oranje katten

Oranje katten worden vaak gezien als fel, maar ze zijn meestal juist ontzettend goedaardig. Volgens eigenaren met een oranje kat zijn deze beestjes vriendelijk, kalm en beter trainbaar dan andere katten. Wist je trouwens dat de meeste oranje katten mannetjes zijn? Vaak hebben oranje mannetjes meer de neiging om extravert te zijn, terwijl vrouwtjes meestal wat koeler zijn. 

Schildpadkatten

Schildpadkatten zijn katten met een rode en zwarte kleur. Uit een onderzoek door dierenartsen van de Universiteit van Californië, blijkt dat deze katten hun eigenaren voortdurend uitdagen. Wel hebben deze katten de neiging om sneller te sissen tegen mensen, maar dat betekent niet dat ze niet erg aanhankelijk kunnen zijn. 

Cat On A Desk Looking At Camera

Lapjeskatten (calico)

Het karakter van lapjeskatten lijkt erg op die van schildpadkatten. Van deze katten wordt wel gezegd dat ze intoleranter zijn dan andere katten. Ze worden vaak als wat koppiger gezien. 

A Calico Cat Sitting On The Doorsill

Zwarte katten

Deze katten worden vaak geassocieerd met hekserij en ongeluk, maar niets blijkt minder waar. Deze katten zijn vaak juist erg vriendelijk. Daarnaast zeggen wetenschappers dat hetzelfde gen dat voor de zwarte kleur zorgt, er ook voor zorgt dat ze beter tegen ziekten kunnen. Zwarte katten zijn doorgaans dus sterker dan andere katten. 

Grijze katten

Dan door naar een lichtere tint: katten met een grijze vacht. Deze beestjes zijn vaak kalm, zachtaardig en tevreden. Er zijn verschillende kattenrassen die een effen grijze vacht hebben, dus het ras kan natuurlijk ook zijn persoonlijkheid beïnvloeden. 

Lees ook: Miauw! voor meer ontspanning: Hoe katten ons zen maken

Cyperse kat

Van alle verschillende katten is de kans het grootst dat de cyperse kat naar je toe komt. Deze katten zijn vaak erg stoer, speels en aanhankelijk. Ben je eigenaar van een kat met deze vachtkleur, dan heb je waarschijnlijk weinig privacy, want deze kat zal je bijna overal naartoe volgen en op je schoot klimmen. 

Playful Tabby Cat Indoors

Witte katten

Volgens eigenaren van witte katten, kunnen deze viervoeters afstandelijk en verlegen zijn. Het zijn echte bankhangers en dat maakt ze wat luier dan katten met andere vachtkleuren. 

Zwart-witte katten

Katten met een zwarte en witte vacht staan bekend om hun hartelijke persoonlijkheid. Ze zijn vriendelijk, speels en ontzettend aanhankelijk. Met deze katten kun je erg goed knuffelen. 

Vriendin’s favoriet

Katten houden ervan om een krabpaal te gebruiken. Als je geen krabpaal in huis hebt, is de kans groot dat ze gebruik gaan maken van bijvoorbeeld je meubels. Naast krabben kan een krabpaal ook fungeren als slaap- en rustplek. De Krabpaal Luna voorziet je kat(ten) in al deze behoeften. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Lovetoknowpets
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.