Katten Ontspanning Hoe kan je een kat kalmeren?

Miauw! voor meer ontspanning: Hoe katten ons zen maken

We kennen het allemaal: een stressvolle dag op het werk, kinderen die niet luisteren en de was die zich opstapelt. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om je stress te verminderen. Het is zacht, harig en heeft vier poten: je kat!

Katten goed tegen stress

Ja, je hebt het goed gelezen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat katten ons kunnen helpen om stress te verminderen. Hoe? Door te spinnen! Dat klopt, het geluid van spinnen kan je helpen om te ontspannen en je beter te voelen. Alsof dat nog niet genoeg is, kan het aaien van je kat ook de productie van oxytocine stimuleren, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon zorgt voor een fijn en geborgen gevoel.

Nog iets interessants: Een onderzoek van de Washington State University toonde aan dat studenten die voor een examen werden blootgesteld aan een therapiedier (inclusief katten) lagere stressniveaus hadden dan degenen die dit niet deden.

Maar laten we eerlijk zijn, het beste aan het hebben van een kat is gewoon het feit dat ze onweerstaanbaar schattig zijn. Katten weten precies hoe ze je kunnen laten glimlachen, of het nu is door hun onhandige sprongen of door hun gekke kattenstreken. Dus de volgende keer dat je gestrest bent, denk dan aan je kat. Hij zal er altijd zijn om je te helpen ontspannen en je aan het lachen te maken. Zeg nou zelf, wat wil je nog meer in het leven?

Tip van de redactie

Zijn er verplichtingen die je liever niet zou hebben? Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Dan zijn de Tien geboden voor innerlijke rust precies wat je nodig hebt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Kattentaal ontcijferen: zó begrijp je precies wat je kat wil vertellen

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker