zonnebrandvlekken

Zo verwijder je die lelijke zonnebrandvlekken uit je kleding

Heb je je net lekker ingesmeerd, knoei je zonnebrand op je jurkje. Jammer, maar geen paniek. Met deze tips kun je de vlekken weer makkelijk verwijderen.

3 tips om zonnebrandvlekken te verwijderen

Volgens schoonmaakdeskundige Suus van suusmaaktschoon.nl zijn er meerdere trucs die je kunt toepassen om je kleding weer mooi te krijgen.

  1. Groene zeep: Je mengt de zeep met heet water. Het kledingstuk met de vlek laat je in het sopje weken. Schrob de vlek nog even en was het in de wasmachine.
  2. Wasbenzine: Het klinkt een beetje eng, maar het werkt erg goed tegen zonnebrandvlekken. Je giet wat wasbenzine op keukenpapier en dept ermee de vlek. Spoel je mooie jurkje erna goed uit en gooi het daarna in de machine.
  3. Glansspoelmiddel: Ook glansspoelmiddel werkt effectief tegen zonnebrandvlekken. Je brengt het aan op de vlek en laat het een nacht inwerken. Ook nu weer was je je kledingstuk vervolgens in de machine.

Bonustip

Heb je een zonnebrandvlek op je witte kleding, maak dan gebruik van de kracht van de zon. Leg je mooie shirt direct na het wassen in het zonnetje. De zon is een perfect bleekmiddel.

Wil je alle ins & outs weten over zonnebrandvlekken? Klik dan hier.

Tip van de redactie

Wil je nog meer schoonmaaktips van Suus weten? En ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Tips voor een geslaagde vakantie met alleen handbagage

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Bron: suusmaaktschoon