Placeholder

Zó slaap je ook tijdens bloedhete zomernachten

Met deken, zonder deken of met één been uit het bed. Je kent ze wel: die lange zomernachten waarop het lijkt alsof je in een sauna slaapt.

Wanneer de temperatuur overdag boven de 25 graden komt, is het ’s nachts vaak onmogelijk om te slapen. De ideale slaapkamertemperatuur is ongeveer 18 graden, maar de warmte blijft vaak lang hangen. Met deze tips maak je het voor jezelf wat draaglijker.

1. Houd de warmte buiten

Misschien voor de hand liggend, maar houd overdag alle ramen, deuren en gordijnen dicht. Zodra het buiten wat koeler is, kun je alles opengooien.

2. Neem een lauwe of warme douche

Een koude douche, hoe lekker het ook is, helpt niet bij een goede nachtrust. Het klinkt onlogisch, maar juist door een warme douche kan de warmte beter het lichaam uit.

Lees ook: 10 dingen die je niet wist over slapen

3. Gebruik een ventilator of airco

Plaats ’s nachts een ventilator bij het raam, zodat hij zoveel mogelijk koude lucht je kamer inblaast. Een airco is natuurlijk ook handig, maar niet zo goed voor je gezondheid. Je kunt ook zelf een airco-effect creëren door wat bevroren flessen water voor de ventilator te zetten.

4. Slaap onder het juiste beddengoed

Kies voor een luchtige stof, zoals katoen of linnen. Dat ademt goed en houdt zoveel mogelijk warmte vast. Als het echt warm is, kun je ook alleen onder een laken slapen.

5. Koel je lichaam af

Leg bijvoorbeeld een koelelement of natte theedoek op je hoofd of in je nek. Vergeet niet genoeg water te drinken. Voor het slapengaan kun je het beste warme thee drinken. Dat bevordert zweten en hierdoor koelt je lichaam af.

Vriendin’s favoriet

Maak kennis met de zeer stille ventilator die je verrast met een zacht briesje, een sterke windvlaag en alles daar tussenin. De Duux Whisper heeft maar liefst 26 snelheden, dus er zit altijd een snelheid voor jou tussen. En het maakt niet uit waar in de kamer je je bevindt, want dankzij de horizontale en verticale oscillerende functie brengt hij overal een aangename koelte. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Slaap jij het hele jaar door slecht? Probeer deze 6 tips voor een betere nachtrust