krachttraining

Bewezen: krachttraining zorgt voor een betere huid (en dat zit zo)

Doe jij graag aan krachttraining of zou je het weleens willen proberen? Uit onderzoek blijkt dat krachttraining ook nog eens positief werkt voor je huid.

Krachttraining

Steeds meer vrouwen doen aan krachttraining. Dat is alleen maar goed, want krachttraining maakt je sterker en heeft een positief effect op je hormonen. Dat is nog niet alles. Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat krachttrainig een positief effect heeft op je huid. In dit onderzoek moesten de vrouwelijke deelnemers een sport-programma van 16 weken volgen. De groep werd in tweeën gedeeld, waarbij een helft van de vrouwen aan krachttraining deed en de andere helft meer cardio oefeningen deed. Uit dit onderzoek bleek dat beide vormen van sport een positief effect hadden op de huid.

Lees ook: 5 tips om huiduitslag van je sporthorloge, smartwatch of bandje te voorkomen

Dikte van de huid

Cardio en krachttraining zorgden er allebei voor dat de huidelasticiteit en de structuur van de bovenste huidlaag verbeterde. Daarnaast zorgde krachttraining er ook nog eens voor dat de huid dikker werd. Sporten levert dus niet alleen mentale en fysieke voordelen op, maar blijkt dus ook nog eens een positief effect te hebben op je huid.

Vriendin’s favoriet

Wil je gezonder en fitter worden zonder uren in de sportschool te hoeven staan? Dan is de dubbele ab trainer van AJ-Sports de oplossing voor jou. Ideaal om thuis op een comfortabele manier een snelle workout te doen. Met deze sit up bar kun je op een eenvoudige manier thuis je buikspieren trainen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Waarom krachttraining goed kan werken voor je hormoonbalans

Foto: GettyImages
Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10290068/

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.