Verantwoorde snack: blueberry muffins

De vierde week van het Vriendin Nieuwjaarsdieet vieren we met een verantwoorde snack: blueberry muffins.

Bij het Vriendin Nieuwjaarsdieet eet je géén koolhydraten en eiwitten in dezelfde maaltijd. Gevolg? Je zit sneller vol en hebt minder snel weer trek in iets lekkers.

Vandaag start de vierde week van het Vriendin Nieuwjaarsdieet. Dat vieren we met een verantwoorde snack: blueberry muffins (eiwitten).

Blueberry muffins (9 porties)

Ingrediënten
– 100 gr amandelmeel
– 1,5 banaan
– 40 gr dadels (zonder pit)
– 2 eieren
– 65 ml plantaardige melk
– 90 gr blauwe bessen (diepvries of vers)
– 40 gr pure chocolade (zo puur mogelijk!)
– 2 tl bakpoeder
– 20 ml kokosolie (kleine tl gesmolten)
– snufje zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een ovenbestendige muffinvorm met de losse (papieren) muffinvormpjes. Maal de banaan met de dadels fijn met een staafmixer. Klop hier twee eieren door (met de mixer of een vork) en daarna ook de melk, het meel, himalayazout en bakpoeder. Laat de kokosolie zachtjes smelten op een laag vuur en meng ook dit door het beslag. Brokkel de chocola in kleine stukjes en roer dit samen met de blauwe bessen door het beslag. Vul de muffinvormpjes tot net onder de rand met het beslag. Zorg dat de blauwe bessen en chocola goed verdeeld zijn (dus dat ze niet naar beneden zakken). Zet de muffins 30-35 minuten in de oven. Check na 30 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn: komt de prikker er droog uit, dan zijn de muffins klaar. Zo niet, laat ze dan nog een paar minuten in de oven staan. Worden de muffins te donker? Dek ze dan halverwege af met wat zilverfolie (los erop). Zijn ze ready? Laat ze dan nog heel even afkoelen voordat je je tanden erin zet. Je kunt de muffins ook prima invriezen.

Voedingsdeskundige Fleur Voerman: “Verder staan er deze week onder andere rode biet en tuinerwten op het menu. En dat is niet voor niets, want allebei helpen ze bij een slanke lijn. Bieten zitten propvol mineralen, antioxidanten, voedingsvezels en vitamines. Bieten stimuleren de werking van je lever en nieren, werken vochtafdrijvend en stimuleren de vetverbranding. En tuinerwten helpen tegen het hongergevoel, dankzij het verzadigingseffect ervan.”

Het Vriendin dieetteam

Naam: Fleur Voerman
Beroep: voedings-deskundige en health coach.
www.fleurvoerman.nl

Naam: Eduard Bekkers
Beroep: personal trainer, groepsfitness- en mastertrainer en presenter bij Club Joy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen