beste zonnebrandcrème 2023

De best geteste zonnebrandcrème volgens de Consumentenbond kost maar een paar euro

Voor een goede zonnebrandcrème hoef je geen tientallen euro’s per flacon uit te geven. De best geteste zonnebrand van dit jaar koop je volgens de Consumentenbond bij Action.

Beste zonnebrandcrème van 2023

Ieder jaar test de Consumentenbond zonnebrand met beschermingsfactor SPF 30 en SPF 50(+) in zowel spray- als lotionvorm. Hierbij kijken ze naar welke producten de beste bescherming bieden, goede ingrediënten bevatten en ook nog eens fijn smeren.

Voor een fijne zonnebrandcrème met SPF 30 kun je een sprintje trekken naar Action. De Zenova suncare Sunmilk sensitive SPF30, zoals de beste zonnebrandcrème van 2023 heet, is daar te koop voor ‘maar’ € 4,60 voor 150 ml. De verpakkingen zijn gemaakt van recycled plastic, de producten zijn microplasticvrij, vegan en ‘reef friendly’, wat betekent dat de crème de koraalriffen niet aantasten.

Met andere woorden, goede zonnebrand hoeft niet veel geld te kosten. Bekijk de producten hier op de website of ga naar één van de winkels. Voor wie een ander merk wil proberen: op de tweede plaats staat Dr. Jetske Ultee Suncover voor € 16,95 (voor 250 ml).

Lees ook: Kun je oude zonnebrandcrème nog gebruiken?

Best geteste zonnebrandcrème SPF 50

De prijs voor de best geteste zonnebrandcrème in de categorie SPF 50(+) gaat naar Biodermal. De Biodermal Hydraplus Zonnespray 50+ voor € 21,09 voor 175 ml, om precies te zijn. De Nivea Sun Babies & Kids Sensitive Protect voor € 28 (275 ml) staat op plaats twee.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images