droogshampoo

6 tips voor het gebruik van droogshampoo

Droogshampoo is ideaal als je geen tijd hebt om je haar te wassen. Met deze tips heb je geen last van een witte waas en ziet je kapsel er stralend uit – zonder vette plukken.

Droogshampoo is ideaal als je geen tijd hebt om je haar te wassen. Met deze tips heb je geen last van een witte waas en ziet je kapsel er stralend uit – zonder vette plukken.

1. Masseer de droogshampoo altijd goed in

Droogshampoo gaat zijn werk doen als je het in je haar masseert met je vingertoppen. Als je dit niet doet, blijft de droogshampoo op je haar ‘liggen’, zonder dat je veel resultaat ziet. Je kunt na het inmasseren je haar doorkammen, zodat het product zich nog beter verdeelt.

2. Spray op de juiste plek

Droogshampoo doet zijn werk niet als je het in je haarpunten spuit en de haaraanzet vergeet. Het vet in je haar komt namelijk vanuit je hoofdhuid. Spuit de shampoo daarom liever alleen bij de scheiding in je haar. Dan pak je het probleem bij de kern aan.

Lees ook: De mooiste meidenkapsels van Pinterest

3. Gebruik het niet dagelijks

Als je elke dag droogshampoo opspuit, kan je hoofdhuid niet meer goed ‘ademen.’ Gebruik het dus niet te vaak. Maximaal één keer tussen twee wasbeurten in.

4. Spray niet van te dichtbij

Krijg je door droogshampoo witte haren? Dan kun je van wat verder af sprayen. Houd een afstand van 25 cm aan. 

Lees ook: Video: 3 variaties op de Franse vlecht

5. Spray niet te veel

Gebruik je niet te vaak droogshampoo, maar veroorzaakt het product bij jou toch een doffe en kleurloze uitstraling? Probeer dan wat minder te gebruiken. Heb je toch meer nodig? Spuit dan een klein beetje op je haar, kam het uit en spuit pas na een paar minuten bij als je meer nodig hebt.

6. Creëer volume

Droogshampoo is niet alleen handig om je haar minder vettig te maken. Door het talg wordt je haar wat stugger. Hierdoor kun je je haar beter kneden tot een kapsel vol volume.

Lees ook: Maken: gedraaide zijknot

Beeld: Unsplash