Placeholder

Zuurkoolschotel met abrikoos en kerrie

Lekker winters, maar niet te zuur door de abrikozen.

Lekker winters, maar niet te zuur door de abrikozen.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 750 g geschilde aardappelen
  • 2 appels
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 500 g kruidenzuurkool
  • 4 grote uien
  • 4 el boter
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 el ketjap manis
  • 150 g feta, in blokjes
  • 2 el paneermeel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Kook de aardappelen gaar
  3. Schil de appels, snijd ze in parten, haal de klokhuizen eruit en snijd de parten in blokjes
  4. Knip of snijd de gedroogde abrikozen in stukjes
  5. Vet een vuurvaste schaal in met boter
  6. Doe de zuurkool erin en schep er de appel en abrikoos door
  7. Zet de schaal afgedekt in de oven
  8. Snijd de uien in ringen
  9. Smelt 2 el van de boter in een ruime koekenpan en bak de uienringen aan beide kanten bruin en gaar
  10. Strooi er het kerriepoeder over en schenk er de ketjap bij
  11. Laat het op laag vuur tot een stroperig geheel inkoken
  12. Schep de uien met de ketjapsaus op de zuurkool
  13. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op
  14. Stamp de zuurkool met 1 el boter tot puree
  15. Giet er zoveel kookvocht bij als nodig is om een smeuïge puree te maken
  16. Breng de puree op smaak met zout en peper
  17. Schep er de blokjes feta door
  18. Schep de puree over de uienlaag en strijk hem glad
  19. Strooi het paneermeel erover en verdeel de laatste el boter er in vlokjes over
  20. Zet de schotel ca. 30 minuten in de oven, tot het paneermeel bruin gekleurd is.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx