Placeholder

Recepten voor ijskoffie varianten

Met dit mooie weer zelf ijskoffie maken? Probeer eens een van deze varianten.

Met dit mooie weer zelf ijskoffie maken? Probeer eens een van deze varianten.

IJskoffie maken is niet ingewikkeld. Heb jij een van onderstaande varianten al eens geprobeerd? Alle recepten zijn voor 1 persoon.

NUTELLA IJSKOFFIE
Meng 250 ml melk, 1,5 tl vanilleextract, 1,5 tl oploskoffie, 4 tl Nutella, 1 el suiker en 5 ijsblokjes in een blender tot een egaal drankje. Giet in een grote beker en maak af met een toef slagroom. Bestrooi met wat cacaopoeder.

IJSKOFFIE MET SLAGROOM
Laat 100 ml espresso een half uur in de koelkast afkoelen. Voeg er 100 ml koude melk aan toe en eventueel wat suiker of honing. Vul een glas voor de helft met ijsblokjes en schenk de koffie erbij. Maak af met een toef slagroom. TIP: wil je niet dat je ijs koffie waterig wordt door de ijsblokjes? Maak dan ijsblokjes van koffie in plaats van water.

IJSKOFFIE MET EEN SMAAKJE
Net als bij gewone koffi e houdt de een van een sterke bak en drinkt de ander ’m met veel melk en suiker. Zo is het ook bij ijskoffie: je kunt de verhouding koffie, melk, water en suiker aanpassen aan hoe jij het lekker vindt. Voor een extra smaakje kun je er bijvoorbeeld een beetje kaneel, vanille-extract of honing in doen. Of een scheutje koffiesiroop, die vind je in koffi ewinkels, maar ook gewoon in de supermarkt. Ook lekker: een scheutje likeur, zoals Baileys.

IJSKOFFIE MET SLAGROOMIJS EN CHOCOLA
Zet een kop sterke koffie (150 ml) en laat afkoelen. Schep een grote bol slagroomijs in een glas en schenk de koffie langs de bol, zodat het ijs als een eilandje in de koffie drijft. Rasp er wat pure chocolade overheen.

GESCHAAFDE IJSKOFFIE
Zet een paar kopjes espresso (of andere sterke koffie). Verdeel over een ijsblokjes malen vries in. Haal na een paar uur uit de vriezer en maal de blokjes kort in de blender of keukenmachine. Schenk in een glas en serveer met een lepel.