
Met dit ingrediënt tover je een glas rosé om tot een nóg lekkerder drankje
Tekst: Lisa Manche
11 juni 2025
De gekste voedselcombinaties gaan tegenwoordig het internet over. Van cola met augurkensap tot vanilleijs met olijfolie en zeezout. Je kan het zo gek niet bedenken of het gaat viral. Ben je nog op zoek naar een lekker zomerdrankje? Volgens foodliefhebbers kan je jouw glas rosé letterlijk upspicen.
Het enige wat je nodig hebt zijn een paar schijfjes jalepeño en een lekkere rosé.
Jalepeño
In de avondzon smaakt een glas rosé het allerlekkerst. Je zal er dan ook vast niet aan denken om er een schijfje jalepeño in te gooien. Maar volgens wijnliefhebber en auteur van How To Taste, Mandy Naglich, is het toch écht heel lekker. En de reden klinkt best logisch.
Door jalepeño toe te voegen aan de frisse wijn, ontstaan er een paar smaakreacties. De pittigheid tempert de zoete smaak van de wijn. Een wijn die iets te zoet is krijgt hierdoor een frissere, droge smaak.
Smaakreactie
Denk bijvoorbeeld aan sauvignon blanc. Dit is een wijnsoort die vaak een tropische smaak heeft met tonen van mango en passievrucht. Vaak proef je in deze wijn ook een soort grassige smaak die doet denken aan groene paprika. Jalepeño versterkt die smaak en zorgt ervoor dat de zoete smaak minder aanwezig is.
Zo serveer je de rosé
Houd je wel van een lekkere frisse rosé en ben je van plan om deze smaakcombinatie te proberen? Zorg er dan voor dat de wijn goed koud serveert en snijd de jalapeño in kleine, zo dun mogelijke schijfjes. Hoe meer zaadjes, hoe pittiger het drankje wordt. Zo serveer jij misschien wel hét nieuwe zomerdrankje van 2025!
Bron: LINDA.
Foto: Getty Images
Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.
Uit andere media
Lisa Manche
Lisa schrijft graag over gezondheid en tips die het leven een stukje makkelijker maken. Als ze niet aan het werk is, geniet ze van de cappuccino’s in de zon of is ze te vinden op het korfbalveld.
Meer van Lisa