Placeholder

Zomerse rijsttaart met aardbeien

Heerlijk fris door de aardbeien, een zomerse traktatie.

Heerlijk fris door de aardbeien, een zomerse traktatie.

Gebak voor 8-10 personen

Boodschappen

  • 150 g dessertrijst
  • 750 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • geraspte schil van 1 (biologische) sinaasappel
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 eieren, gesplitst
  • 250 g aardbeien, gehalveerd
  • poedersuiker om te bestrooien
  • Extra: springvorm (24 cm doorsnee), ingevet en met bloem bestrooid

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng in een pan de rijst samen met de melk en vanillesuiker aan de kook. Laat de rijst op laag vuur ca. 20 minuten koken tot de melk bijna helemaal is opgenomen. Roer regelmatig. Laat de rijst een beetje afkoelen. Meng er dan de suiker, het sinaasappelraspsel en de kaneel door.Klop in een kom met een mixer de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers los. Meng de eierdooiers door de rijstepap en schep rustig het eiwitschuim erdoor (niet roeren, dan blijft het luchtig). Schenk het mengsel in de springvorm. Bak de rijsttaart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen. Verdeel de aardbeien over de taart en strooi er poedersuiker over. Lekker met slagroom.Bereidingstijd: 35-40 minuten, plus 30 minuten oventijd.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof en Studio bazar.