Placeholder

Zalmfilet met sinaasappelboter en amandelen

De combinatie van sinaasappelboter en zalm is een feestje voor je smaakpapillen!

De combinatie van sinaasappelboter en zalm is een feestje voor je smaakpapillen!

Hoofdgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijst:

• 4 zalmfilet (à 125 g)

• 25 g amandelschaafsel

• 800 g gemengde groene groenten (bijv. peultjes, sugarsnaps, puntasperges)

• 2 el olijfolie

Voor de sinaasappelboter:

• 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

• geraspte schil van 1 schoongeboende sinaasappel (alleen het oranje)

• 2 el verse tijmblaadjes

• 1 teen knoflook, uitgeperst

Aan de slag!

Maak eerst de sinaasappelboter * Roer in een kommetje de boter zacht * Meng er het sinaasappelraspsel, de tijm en knoflook door * Voeg zout en peper naar smaak toe * Schep de boter op een stuk plasticfolie en rol het tot een rolletje * Laat de boter in de koelkast in 30 tot 45 minuten opstijven * Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin * Zet apart * Bestrooi de zalmfilets met zout en peper * Kook de gemengde groenten samen in een pan met ruim water en wat zout in 4 à 5 minuten beetgaar * Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan en bak de zalmfilets 2 à 3 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn * Giet de groenten af en verdeel ze over vier borden * Leg de zalm erop * Snijd de sinaasappelboter in plakjes en verdeel over de zalm en groenten * Strooi er de amandelen over * Serveer met gekookte krieltjes.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus opstijven.

Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met dank aan: &Klevering-zuid, Ikea, Kitsch kitchen, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar, Zara home.