Placeholder

Zalm-eistrudel

We kennen strudels natuurlijk vooral van de zoete variant met appel. Maar probeer dit ook eens. Een leuke presentatie doet wonderen!

We kennen strudels natuurlijk vooral van de zoete variant met appel. Maar probeer dit ook eens. Een leuke presentatie doet wonderen!

Voor 6 stukken.

Boodschappenlijst:

5 langwerpige plakken diepvriesfilo- of -bladerdeeg

2 eieren

25 g boter

1 el gehakte (diepvries) dille

1 el gehakte (diepvries) bieslook

100 g gerookte zalm·

Aan de slag!

Ontdooi het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking * Klop intussen de eieren los met zout en peper naar smaak * Bak hiervan in een grote koekenpan met een klontje van de boter een dunne omelet * Verwarm de oven voor op 220°C * Bekleed een bakblik met bakpapier. * Smelt de boter op laag vuurn * Leg 1 plak van het filodeeg op het aanrecht en bestrijk hem dun met boter * Leg een volgende plak erop en bestrijk hem ook met boter, ga zo door tot alle plakken op zijn * Strooi de kruiden erover * Verdeel de zalm over het deeg, houdt langs 1 rand ca. 5 cm vrij * Leg de omelet op de zalm * Rol het deeg op tot een rol naar de onbelegde rand * Leg de rol op het bakblik en bestrijk hem met boter * Bak de rol in de oven in ca. 20 minuten bruin * Laat hem voor het serveren (iets) afkoelen en snijd hem in stukken.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.