Yoghurtshake met mango
4 augustus 2011
Geen milkshake maar een yoghurtshake met verse mango en honing. Een heerlijk tussendoortje.
Geen milkshake maar een yoghurtshake met verse mango en honing. Een heerlijk tussendoortje.
Voor 2-3 grote glazen.
Boodschappenlijstje:
1 rijpe mango
2 dl melk
2 dl yoghurt
1 el vloeibare honingkaneel om te bestrooien
Extra nodig:
keukenmachine of staafmixer.
Aan de slag!
Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes * Leg de blokjes mango in een diepvriesdoos of –zakje en laat ze 1-2 uur in de vriezer bevriezen * Pureer de bevroren mango samen met de melk, yoghurt en honing met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde, schuimige drank * Proef de drank en voeg eventueel nog extra honing toe * Schenk de yoghurtshake in glazen en strooi er wat kaneel over.
TIPje: kunt deze shake natuurlijk met nog veel meer soorten fruit maken. Bijvoorbeeld met verse perzik, meloen, nectarines of aardbeien.
Recepten: Tal Maes. Styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.