Placeholder

Yoghurtcake met abrikozen

Yoghurt, de frisse smaakmaker!

Yoghurt, de frisse smaakmaker!

Boodschappenlijstje:

  • 100 g gewelde abrikozen
  • 1,5 dl olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 1,25 dl volle yoghurt200 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 °C · Snijd de abrikozen in reepjes · Houd 1 tl olie achter en klop de rest van de olie met de yoghurt, suiker en eieren tot een glad mengsel · Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en schep het mengsel goed door elkaar · Roer de abrikozenreepjes erdoor · Vet een cakevorm in en schenk het mengsel er in · Bak de cake in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.